wo, 13-01-2021, 09:00
Nieuwsbericht

Circulair bouwen op Camping en Villapark de Paardekreek

Maak kennis met één van de Zeeuwse partners in het Interreg 2 Zeeën project FACET

Het Interreg 2 Zeeën project FACET richt zich op het stimuleren van ondernemers in de toeristische sector om nieuwe circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf. Het internationale project van bijna 4 miljoen euro, heeft een sterk Zeeuws consortium waar onder andere Camping en Villapark de Paardekreek aan deelneemt. Eigenaren Marijke en Arjen Brinkman bouwen de komende periode circulaire dijksuites. De kennis en ervaringen die ze daarbij op doen, delen ze met de partners in het project.
 

Circulariteit in de recreatie sector

Het idee van de circulaire dijksuites hadden Marijke en Arjen al. Met hun deelname aan het Interreg project FACET kunnen ze hun idee versterken, uitbreiden en delen.  En dat is belangrijk, want de recreatiesector is sterk onderhevig aan veranderingen. Met de dijksuites willen ze beter aansluiten op de nieuwe wensen van gasten, zonder daarbij veel afval te creëren. Bovendien past de bouw van de suites bij de omgeving waarin de Paardekreek zich bevindt, tussen een dijk en de bossen.

Een team samenstellen 

Inmiddels hebben Marijke en Arjen een team gevonden dat aan de slag gaat met de bouw van de in totaal acht suites. Met circulair bouwen krijg je te maken met veel keuzes en uitdagingen. Denk aan de zoektocht naar een ondernemer of leverancier. Niet iedereen is goed ingespeeld op circulariteit. 
De juiste aannemer vinden, was lastig vertelt Marijke Brinkman.  
 
“Je zoekt mensen die circulair bouwen interessant vinden én er al ervaring mee hebben. Je zoekt expertise, maar ook samenwerking. Voor ons moest een aannemer actief meedenken in het ontwikkelproces van de accommodaties. Dat was één van onze harde eisen”. 
 

Dijksuites camping en villapark de Paardekreek


Leer van elkaar 

Voor Marijke en Arjen is het niet de eerste keer dat ze op circulair wijze bouwen. Eerdere ervaringen brachten de nodige tegenslagen. Door deel te nemen aan het Interreg 2 Zeeën project FACET willen ze hun kennis delen en dienen als voorbeeld en inspiratie voor andere ondernemers. De dijksuites moeten niet alleen gasten inspireren, maar ook ondernemers uit de regio stimuleren om ook circulair te bouwen. De belangrijkste les tijdens dit bouwtraject is dat je met creativiteit en de juiste exerptise veel kan bereiken. Ondernemers die zelf aan de slag gaan met circulair bouwen willen ze meegeven op zoek te gaan naar de juiste samenwerkingen. 
 
“Zoek partners die circulair bouwen belangrijk vinden. Werken met partners die traditioneel bouwen en niet echt openstaan voor circulair bouwen belooft een lang proces. Bundel je krachten en bereik samen mooie resultaten".

In januari beginnen Marijke, Arjen en hun bouwteam met het prepareren van de dijk. Rond Pasen verwachten ze dat de suites volledig zijn ingericht.
 

Ook beginnen met circulair ondernemen?

Ben jij ondernemer en wil je ook aan de slag met circulair ondernemen? Bekijk de FACET projectpagina of neem contact op met projectmanager Helen Roskam via helenroskam@impulszeeland.nl | 06 82 31 31 19