wo, 20-10-2021, 16:55
Nieuwsbericht

Terugblik inspiratiesessie klimaatverandering

Van kwetsbaar naar weerbaar

Op 5 oktober organiseerde wij in het Watersnoodmuseum een inspiratiessessie voor de toeristische sector. De sessie stond in het teken van klimaatverandering, want klimaatverandering betekent voor Nederland dat we steeds vaker te maken krijgen met extreme warmte, regenval en droogte. Belangrijke veranderingen voor de toeristische sector aangezien het weer en toerisme onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 

Extremer weer en hoosbuien

Meteorologe en presentatrice Helga van Leur nam ons mee in de wereld van klimaatverandering. Wat houdt klimaatverandering daadwerkelijk in? Welke gevolgen hiervan zagen we afgelopen jaren voorbijkomen? Zo vertelde Helga over het extreme weer en hoosbuien, zoals dit jaar ons land nog teisterde, en dat we hier vaker mee te maken krijgen. 

Van kwetsbaar naar weerbaar

Ook ging Helga in op het klimaatbestendig maken van je bedrijf. Bedrijven moeten zich minder kwetsbaar op stellen en zich juist weerbaar maken. De aanwezige ondernemers kregen vijf elementen mee om binnen je bedrijf te bespreken.  

  • CO2 footprint
  • Duurzame inkoop
  • Circulaire kringloop
  • Klimaatbewustheid
  • Sociale winst

Terugkijken inspiratiesessie

Helaas was de sessie slechts 30 dagen online terug te kijken. Gelukkig hebben we wel een visuele samenvatting van de bijeenkomst. Bekijk deze samenvatting online >>


Vervolgstappen

Inmiddels zijn we samen met ondernemers verder in gesprek over de ontwikkeling van een klimaatscan voor toeristische bedrijven. Wil jij ook aan de slag met klimaatverandering op jouw bedrijf, neem dan contact op Minke Rabaut via minkerabaut@impulszeeland.nl of Kim Provoost via kimprovoost@impulszeeland.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.