Een impuls voor jouw bedrijf

Wij zijn de regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zeeland. Wij helpen ondernemers met innoveren, investeren en internationaliseren. Dit doen we kosteloos, als onafhankelijke partij met een flinke bak ervaring, indrukwekkende referenties en een breed netwerk.

Toerisme is één van de topsectoren waar we actief zijn. Toeristische ondernemers in horeca, watersport, dagattracties en verblijfsaccommodaties, kunnen bij ons terecht voor inspiratie en ondersteuningsmogelijkheden. Ook kijken we mee naar financieringsmogelijkheden voor verduurzaming en toekomstbestendigheid. Onze ondersteuning richt zich op actuele thema's. Denk aan energie, klimaat, circulariteit, nieuwe verdienmodellen, vergroening en digitalisering.

Ondernemers over onze ondersteuning

“Na de grote lockdowns kwam Impuls Zeeland met de bedrijfsvergelijkingsgroepen voor ons op het juiste moment! Een moment om weer eens echt goed naar onze cijfers te kijken. En dat niet alleen, we konden ook nog eens ‘spieken’ bij de gemiddeldes van de groep. Waar moet onze aandacht naar toe? Wat kan beter? Wat kunnen we nog verder uitbuiten? Deze ondersteuning was voor ons een cadeautje!”

Scans, experts en advies op maat

Om toeristisch ondernemers te helpen bij de doorontwikkelingen van hun bedrijf bieden wij diverse ondersteuningsmiddelen. Zo helpen we ondernemers, die de mogelijkheden rond verduurzaming, digitalisering of nieuwe verdienmodellen willen verkennen, door advies op maat te geven en te helpen bij planvormingstrajecten. Ook schakelen we via innovatievouchers experts in die helpen bij innovatievragen én bieden we verduurzamingsscans aan om een beeld te geven van de kansen voor bedrijven op het gebied van energie, klimaat en biodiversiteit. Genoeg mogelijkheden!

Hulp bij gezamenlijke vraagstukken

Innoveren hoeft niet alleen. Het is mogelijk om samen met andere mkb’ers vernieuwingen en mogelijkheden te verkennen, testen en realiseren. Ook voor deze manier van innoveren bieden wij ondersteuning. Met een samenwerkingsvoucher kan een deel van de kosten van advies van externe experts worden betaald. Of sluit aan bij de bedrijfsvergelijkingsgroepen en vergelijk jouw bedrijfsvoering en (financiële) cijfers die van andere bedrijven.

Ga met ons in gesprek voor de mogelijkheden. Samen bekijken we jouw vraag en zoeken we experts die je kunnen helpen.
Neem contact met ons op

Op zoek naar ondersteuning? Wij helpen graag!

Heb jij ideeën voor de doorontwikkeling van jouw bedrijf? Of heb je al een specifieke vraag over innovatie? Neem contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie