Een toekomst zonder gas

Aardgas vrij zijn. Dat is wat camping eigenaar Adriaan Wisse wil voor Camping Weltrevreden. Om dit te realiseren heeft hij met behulp van het Fonds Verblijfsrecreatie enkele grote innovaties doorgevoerd. Met als doel: een snellere overgang naar een gasloze-, energie- en klimaat neutrale camping. Hiervoor gaat hij o.a. chalets gasloos maken en renoveren, het stroomnet vernieuwen, zonnepanelen plaatsen, gebruik maken van snelladers, de natuurkwaliteit op de camping verbeteren en het energiegebruik op de camping slimmer meten.

"Voor iedereen is de financiële situatie anders, maar ik zou zeker andere aanraden de mogelijkheden binnen het fonds te bespreken. Zeker voor jonge ondernemers die net begonnen zijn of enkele grote investeringen hebben gedaan, kan het fonds een uitkomst bieden.”

Versnelde realisatie dankzij fonds

Adriaan Wisse over zijn lening: "De lening van het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland gebruik ik voor de realisatie van mijn plan om de camping te laten draaien op eigen energie. Dit plan was er al een tijdje. In 2016 zijn we begonnen met de eerste nodige aanpassingen en in 2030 willen we 100% eigen energie produceren en gebruiken zonder saldering. De aanpassingen die we maken zijn goed voor het milieu, maar ook het economische toekomstplaatje van de camping ziet er beter uit door de overstap naar elektriciteit. Ook tijdens corona is het belangrijk om te blijven investeren in de toekomst. Door de lening uit het fonds komt de liquiditeit van de camping niet onder druk te staan. Daarbij heeft het fonds de realisatie van de plannen in versnelling gebracht."

Mogelijkheden fonds bekijken

Ontdek of het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland ook voor jouw bedrijf een uitkomst biedt. Lees meer over de mogelijkheden en ga in gesprek met fondsmanager Yvonne Braamse.

Ontdek het Fonds Verblijfsrecreatie
Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder

Ook innoveren op jouw bedrijf? Wij kunnen op diverse manieren helpen. Denk aan inspiratie, ondersteuningsmiddelen en financieringsmogelijkheden.

Minke Rabaut

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Stefan Coppoolse

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Kim Provoost

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Helen Roskam

Projectmanager Vrijetijdseconomie

Lise de Nooijer-Hekhuis

Junior Projectmanager Vrijetijdseconomie