Bayck is een modulair samen te stellen elektrische fiets, maar tegelijkertijd veel meer dan dat. “Ik heb een missie”, begint Angelo. “Met Bayck hoop ik steden een stukje fijner en veiliger te maken en het platteland te helpen ontsluiten. Met een Bayck kun je ontspannen afstanden van tientallen kilometers overbruggen. En ik wil natuurlijk ook gewoon een gezonde tent neerzetten.”

Voortent
De ‘tent’ staat inmiddels. Of nou ja, de voortent dan toch, als we Angelo’s plannen zo horen. “De fiets is pas het begin. Bayck wordt nu voorzien van slimme sensoren waarmee hij in verbinding kan worden gebracht met IOT-devices. Je mobieltje bijvoorbeeld, maar ook software van fietsverhuurbedrijven, deelplatforms of grote organisaties. Zij kunnen Bayck gebruiken als first- of last mile oplossing in combinatie met lange afstandsmobiliteit. Met Bayck kunnen ze de fiets volgen in geval van diefstal en aflezen wanneer er onderhoud nodig is. Een rental Bayck kan bovendien vooraf gereserveerd worden.”

Mega powerbank

Zelfs bij deze ontwikkelingen houdt het nog niet op. “We voegen ook een USB-poort op de accu toe waarmee de fiets als een mega powerbank dient. Je kunt je mobieltje opladen en je speakers of koelbox er op aansluiten. Het opladen van de verhuur- en deel-Bayck zelf gaat binnenkort via de standaard. Door deze op een speciale laadtegel te zetten, laadt de accu op. Kabels zijn niet meer nodig. Een fiets op slot zetten of van het slot afhalen, gaat in de toekomst bovendien via een app.”

Volhardend
Zoveel innovativiteit kost tijd, energie en financiën. “En veel durf en lef. Je komt de nodige uitdagingen tegen, een coronacrisisje ofzo… Dan moet je volhardend zijn in je doel. Vanwege mijn missie en passie heb ik me daar niet door uit het veld laten slaan. Met wat hulp van anderen, dat wel, Impuls Zeeland bijvoorbeeld.”

Impuls Zeeland
Via zijn netwerk kwam Angelo met Impuls Zeeland in contact. “Ze wezen me allereerst op de mogelijkheid van een corona overbruggingslening. Dat kwam voor mij ideaal uit, want in die tijd was er weinig durfkapitaal beschikbaar. Daarnaast beoordeelden ze of Bayck bijdroeg aan het doel van Impuls, namelijk het verduurzamen en economisch versterken van Zeeland. Dat was gelukkig het geval.”

Zeeland Financial Matching

Als gevolg bracht Impuls Zeeland Angelo op het spoor van de Zeeland Financial Matching voucher. “Dankzij deze voucher kreeg ik hulp bij het omzetten van mijn verhaal in een goed businessplan. Dat is niet alleen waardevol om je eigen proces scherper te stellen, maar zeker ook om aanspraak te kunnen maken op financieringen.”

Flow
Ondertussen werd fietsen, juist door corona, steeds populairder. “Je komt dan in een soort flow, je wordt voor financiers en klanten steeds interessanter. Zo was Impuls Zeeland ook bereid om in Bayck te investeren via hun Zeeuws Participatie Fonds, zelfs tot twee keer toe. Ze investeren vaker in groeiende jonge bedrijven als Bayck, niet alleen in financiële zin, maar ook als sparringpartner. Zelf heb ik bijvoorbeeld diverse keren met investmentmanager Ralph kunnen sparren over belangrijke bedrijfsbeslissingen. Hierdoor is er nog meer mogelijk geworden en versneld, zoals de Bayck-app.

Rijkdom

Dit jaar maakt Angelo een start met deelmobiliteit. “En in de verdere toekomst groeit dat uit naar complete mobiliteit-hubs in combinatie met bijvoorbeeld openbaar vervoer. Het is fijn om Impuls Zeeland daarbij als sparringpartner te hebben. Via hun netwerk kom je in een soort ecosysteem terecht dat elkaar versterkt. En de relatie zelf, met onder meer Jordi en Ralph, vind ik ook heel belangrijk. Het wordt een soort vriendschap en dat geeft een innerlijke rijkdom die moeilijk in geld uit te drukken is. Dat is ook mijn tip aan andere ondernemers: zorg dat je dingen met anderen kunt delen en niet alleen successen. Bouw echte relaties op. Juist in kwetsbare tijden is dat van onschatbare waarde.”

Ga ook met ons in gesprek

Ook hulp nodig bij financiering?

Onze Investment Managers helpen je bij de zoektocht naar de juiste financiering en we ondersteunen je als sparringpartner.