“North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur en veel ervaring op het gebied van wind op zee. Wind op zee biedt Zeeland veel economische kansen. Ørsted maakt daar graag onderdeel van uit en we zien uit naar de samenwerking met lokale en regionale partners”, zei Ørsted over haar keuze voor Vlissingen destijds.

"In Zeeland zijn we met open armen ontvangen."

Tijdens de bouw van de windparken op zee deed de locatie in Vlissingen dienst als coördinatiecentrum. De bouw, het transport van technici en alle andere logistiek werden in Vlissingen gemanaged, evenals het onderhoud. De locatie is een duurzaam gebouw vol zonnepanelen dat meer elektriciteit oplevert dan het gebruikt. Verder zijn er steigers voor maximaal vier onderhoudsschepen.

"Het opbouwen en onderhouden van goede relaties is essentieel om projecten succesvol te realiseren"

Steven Engels, voormalig Directeur Ørsted Nederland: "Ørsted bouwt voor de Zeeuwse kust het windpark op zee Borssele 1+2. Wij vinden samenwerking in en met de regio ontzettend belangrijk. Het opbouwen en onderhouden van goede relaties is essentieel om projecten succesvol te realiseren.

In elk regio waar we actief worden, zetten we ons in voor een goede samenwerking met de lokale gemeenschap, zodat ook zij meeprofiteren. In Zeeland zijn we met open armen ontvangen. Dat was erg prettig en een extra reden om onze onderhoudsbasis voor Borssele 1+2 in Vlissingen te vestigen. De komende decennia blijven we graag actief in Zeeland.

Alleen al het onderhoud van Borssele 1+2 levert voor de komende 30 jaar direct en indirect 100 tot 200 banen op. In Vlissingen gaan 50-100 collega’s aan de slag voor Borssele 1+2."

Lees meer over offshore wind en de energietransitie in Zeeland

PROFITEER OOK VAN EEN GROOT NETWERK EN KENNIS VAN DE REGIONALE MARKT

Hiermee kunnen we je helpen

Maak gebruik van onze uitgebreide dienstverlening bij vestigen of uitbreiden van jouw bedrijf in Zeeland.

Matchmaking

Een goed zakelijk netwerk is van groot belang. Maar in een nieuwe markt de weg vinden naar de juiste contacten is best lastig. Wij maken je wegwijs.

Selectie van locaties

Zeeland biedt meerdere vestigingsmogelijkheden op interessante locaties. Maar welke zijn beschikbaar, wat kosten ze en met welke contractvoorwaarden, kansen en risico’s moet je rekening houden? Wij weten het. We helpen je graag jouw ideale vestigingslocatie in Zeeland te vinden.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Al onze diensten zijn kosteloos en vertrouwelijk.

Rogier van der Torren

Foreign Direct Investments Manager

Laura Walhout

Foreign Direct Investment Manager

Albert Meiresonne

Manager Foreign Direct Investments & International Trade