Vergroening

Een inspiratievideo voor de vrijetijdssector

Vergroening blijft een belangrijk thema. Voor de vakantie gingen we op bezoek bij Vakantiepark de Meerpaal om te kijken hoe zij omgingen met natuurlijke inrichting. Dit keer gaan we bij twee andere ondernemers op bezoek. Zij vertellen hoe zij op hun manier de natuur betrekken bij hun onderneming en zo aan de slag gaan met onderwerpen als biodiversiteit, landschappelijke inrichting en duurzaamheid. 

Het bomenplan van Cityhotel Wood

Cityhotel Wood werkt met een bomenplan. Hiermee gaat een bedrag van wat zij verdienen naar het planten van bomen op Zeeuwse gronden. Manager Eva van de Parel vertelt hoe zij dit bomenplan hebben ontwikkeld. 

 

Landschapscamping De Heerlijkheid van Wolphaartsdijk

De Heerlijkheid van Wolphaartsdijk is een landschapscamping aan het Veerse meer. Het is een groene oase van rust waar de natuur duidelijk aanwezig is. Wij spraken eigenaar Maarten Janse over wat zijn camping een landschapscamping maakt en hoe hij de natuur in zijn bedrijf terug laat komen. 

 

Natuurlijk ondernemen

Ook spraken wij met Ronald Buiting, van Buiting Advies. Hij vertelt waarom je als ondernemer aan de slag moet gaan met vergroening en waarom de urgentie er nu ligt. 

 

Ontvang meer inspiratie

Hebben de verhalen in de video's jou geïnspireerd? Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang meer inspirerende verhalen, nieuws en tips over de Zeeuwse vrijetijdssector. 

 

 

<< Terug naar het overzicht