Stoomtrein Goes-Borsele bouwt circulair

Een staalconstructie van 242 ton, afkomstig uit een oude treinen- en tramfabriek in Rotterdam, ligt klaar op het terrein van Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Klaar om opgebouwd te worden tot de Treinenfabriek: een volledig circulair gebouw, met meerdere functies én met enorm veel charme. Om stappen te maken, sloot SGB zich via Impuls Zeeland aan bij het project FACET.

Edwin Schippers bij de staalconstructie die hij circulair gaat hergebruiken.

 

Edwin Schippers, conservator SGB:  “Via Impuls Zeeland zijn we in aanraking gekomen met een project FACET waarbij we ondersteuning krijgen bij het toepassen van circulaire oplossingen. Samen is besloten om een architectenbureau in te schakelen. Het bureau heeft de bouwtekening geoptimaliseerd en bekeken welke materialen circulair ingezet kunnen worden in het dak en de muren van het gebouw. Dankzij deze ondersteuning konden we de eerst stap zetten en onze vraag neerleggen bij een architectenbureau. Inmiddels ligt onze totaalvraag bij het bureau. Zij ondersteunen ons bij allerlei facetten, zoals de omgevingsvergunningen. Dankzij onze deelname aan het project FACET, kunnen én durven we nu in één keer door te pakken.”

Heb jij een innovatie vraag?

Zelf ook aan de slag met circulariteit? Of heb je andere vraagstukken rond verduurzaming en innovatie? Neem contact op met één van onze projectmanagers. Zij helpen je graag verder.