PROFIT: Strandpaviljoen Puur gaat plasticloos

Op 5 oktober jl. werd ons bedrijf getroffen door een forse brand. Uiteindelijk zelfs zo fors dat het paviljoen opnieuw gebouwd moest gaan worden. Dat leidde tot de vraag, wat gaan we in onze bedrijfsvoering anders doen dan vroeger. 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen op het strand is een hype, maar ook een noodzaak. Als we kijken wat we aan afval produceren, is reductie een must. Maar we zien ook dat onze gasten het steeds meer waarderen dat je daar als ondernemer stappen in gaat zetten. Daarom sprak ik in maart met Impuls Zeeland over de kansen van dit potentiele project. Impuls Zeeland was enthousiast en wilde dit project graag opnemen binnen het innovatiestart-traject wat valt binnen het Interreg 2 Zeeën project PROFIT. Als adviseur binnen dit traject, kregen wij Hannah Twigt van Twigt-om toegewezen. Zij heeft ons begeleid en advies gegeven over de plannen met betrekking tot duurzaam ondernemen. 

Reductie van plastic

Zo hebben we de inkoopstromen geanalyseerd. Vervolgens hebben we in onze verkoopproducten bekeken. Bij beide stromen bleek nogal wat afval in de vorm van plastic vrij te komen. Maar als je hier goed over nadenkt, kan dit makkelijk door alternatieven worden vervangen. Zo gaan we streven naar een forse reductie van onze plastic afval stromen. 

We hopen in de loop van juni 2019 weer open te gaan voor onze gasten.