Meatless

Meatless ontwikkelt en produceert ingrediënten met bijzondere eigenschappen voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie. Door het vervangen van een deel dierlijk product in bijvoorbeeld vleesproducten of kaas kunnen voedselproducten met een veel lagere impact op het milieu worden geproduceerd.

Zo kan een gehaktbal al voor 30% uit veel efficiëntere plantaardige grondstoffen worden gemaakt zonder dat de consument daar iets van proeft. Bovendien wordt de gehaktbal er magerder door en wijzen consumententests uit dat de gehaktbal met zuiver natuurlijke Meatless vezels als lekkerder wordt ervaren dan een gehaktbal van 100% vlees. De door het in Goes gevestigde bedrijf ontwikkelde technieken, worden wereldwijd toegepast en de omzetgroei bedraagt in de laatste drie jaar gemiddeld meer dan 20% per jaar. 

De start bij InnoGo!

"Om een nieuwe versie van de vezel te kunnen produceren was recent een investering nodig in een tweede productielijn met experimentele, speciaal voor dit doel ontwikkelde machines. InnoGo! participeerde in de financiering van de aanschaf zodat we het project samen konden realiseren met de bank en aandeelhouders. De bereidheid van Innogo om mee te doen in het project vormde een belangrijke impuls om het gehele project van de grond te krijgen" aldus Jos Hugense, oprichter en eigenaar.

De toekomst

In maart 2014 werd de machinelijn na een bouwtijd van vijf maanden en een installatieperiode van nog eens twee maanden met succes in gebruik genomen. Dit succes maakt verdere groei van de onderneming mogelijk, een groei die bij elke kilo Meatless vezels winst oplevert voor de leefomgeving.

Lees meer op www.meatless.nl