Ledsprogress

Ledsprogress Holding maakt innovatieve LED-downlights. De technologie die zij daarvoor hebben ontwikkeld zorgt ervoor dat de levensduur van ledarmaturen (de behuizing van ledlampjes) aanzienlijk wordt verlengd én dat extra fuctionaliteiten aan ledverlichting kunnen worden toegevoegd. Hierdoor worden kosten bespaard en kunnen nieuwe toepassingen van LED-verlichting worden geïntroduceerd.

Ontstaan van het idee

“Ledverlichting wordt steeds meer toegepast, maar toch hebben installateurs aarzeling om led toe te passen in de zakelijke markt. Belangrijkste reden hiervoor zijn de matige kwaliteit van ledarmaturen en de gebruikte leds. Hier hebben we als LedsProgress op ingespeeld. We leveren hoogwaardige ledarmaturen met goede leds die een betere kwaliteit en langere levensduur hebben dan de armuteren die afkomstig zijn uit Azie, maar wel dezelfde prijs hebben. Bovendien bieden we als extra voordeel dat onze producten uit voorraad geleverd kunnen worden, zodat onze klanten geen grote voorraden hoeven aan te houden”, aldus oprichter en CEO Quinten van de Vrie.

De start bij InnoGo!

Ledsprogress wordt sinds begin 2010 ondersteund door InnoGo! Vanwege uitbreiding van de activiteiten en de benodigde opslagcapaciteit is Ledsprogress op zoek gegaan naar een nieuwe locatie waar de mogelijkheid is gestaag uit te breiden en producten op te slaan. DOK41 bood het bedrijf op het juiste moment de oplossing hiervoor. Daarnaast maakt Ledsprogress gebruik van faciliteiten van de sociale werkplaats Orionis in Vlissingen, één van de partners van DOK41.

De toekomst

Bij de ontwikkeling van de ledarmaturen heeft LedsProgress veel aandacht besteed aan het slim produceren van de producten. Hierdoor kunnen de door LedsProgress ontwikkelde onderdelen in vele type armaturen worden toegepast, maar zijn ze ook eenvoudig te assembleren. Door dit alles kan LedsProgress hoogwaardige producten tegen aantrekkelijke prijzen leveren, die in Nederland worden geproduceerd. Elk product krijgt dan ook het label 'made in Holland'. Ledsprogress Holding heeft diverse patenten op hun naam staan. In de afgelopen twee jaar realiseerde het bedrijf een omzetgroei van meer dan 200% per jaar.

Kijk ook op www.ledsprogress.nl