Zeewaar

Zeewaar produceert de eerste duurzaam geteelde zeewierproducten van Nederlandse oorsprong voor gebruik in de keuken. Er bestond tot voor kort geen zeewierteelt in Nederland en dat betekent dat Zeewaar deze nieuwe industrie vorm geeft door samen met kennisinstellingen, overheid, en het bedrijfsleven de juiste technologieën, machines, en processen te ontwikkelen achter duurzame zeewierteelt.

Het ontstaan van het idee

We ontdekten in de zomer van 2012 dat al het zeewier op de Nederlandse markt werd geimporteerd. Na wat onderzoek bleek al snel dat zeewier consumptie groeiend was wereldwijd. En ook dat zeewier gezond is voor mensen, en telen heilzaam is voor het ecosysteem. Na overleg met de Provincie Zeeland bleek het mogelijk om zeewater van de hoogste kwaliteit te bemachtigen. En daarna werd het een sneeuwbal die niet meer stopte.

De start bij InnoGo!

InnoGo! heeft Zeewaar op weg geholpen door middel van ondersteuning bij Zeeuwse contacten (bedrijfsleven alsook kennisintellingen en overheid). Ook verstrekte InnoGo! informatie over mogelijkheden voor subsidies (nationaal en EU).

De toekomst

In 2014 verwacht Zeewaar veel vragen te beantwoorden over duurzaam telen, oogsten, en verwerking, en ook over de voorkeur van consumenten. Met die kennis zal Zeewaar kunnen uitbreiden zodat ze aan de toenemende vraag naar gezond zeewier kan voldoen met overheerlijke zeewier producten.

Kijk voor meer informatie ook op www.zeewaar.nl