DGA Uitzendbureau de PooterTimmie de Pooter

Timmie de Pooter, directeur; “Zeeland is voor ons de natuurlijke vestigingsregio omdat we een Zeeuws bedrijf zijn. Echter Zeeland bestaat uit meerdere gebieden in één regio, en de verschillen tussen Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren / de Bevelanden zijn best wel significant. We vonden dat we een sterke aanwezigheid in heel de provincie moesten hebben omdat we als bedrijf graag willen uitbreiden. Er zit in de regio boven de Westerschelde voor ons een groot potentieel aan klanten en kandidaat-werknemers, waar we nu vanuit ons nieuwe kantoor in Middelburg mee in contact kunnen komen.

We kunnen Zeeland als vestigingsregio absoluut aanbevelen aan ondernemers, met name als een logistieke verbinding via spoor- en waterwegen van belang is voor de onderneming. Zeeland beschikt over prima logistiek verbindingen via pijpleiding, spoor en water. Daarnaast beschikt de provincie over een relatief hoog opgeleide populatie van gedreven mensen die hard werken en betrokken zijn bij hun werk. Zeeland is een prima uitvalsbasis naar België, Frankrijk, Duitsland en de rest van Europa. Er is een lage werkeloosheid en de groeicijfers zijn prima tov de rest van Nederland.

Op de Contacta (Netwerkbeurs in Zeeland red.) spraken we met Leo van t Veer van Stichting Business over de Schelde. Hij wees ons op het feit dat Impuls ons misschien kon ondersteunen met het openen van een vestiging. Wij hebben Impuls met name gevraagd om ons te helpen om de locatie te bepalen en de berichten van onze opening via verschillende kanalen bekend te maken.

We hebben prima ondersteuning gekregen, onder andere door verschillende marketing-uitingen, hulp bij het vinden van een geschikte kantoorlocatie en persoonlijk advies.

Nu wisten we zelf ook redelijk de weg in de regio, maar het extra steuntje in de rug was erg prettig, en voor ondernemers van buiten de regio zou het wel eens een absolute 'must' kunnen zijn.”