T-Aromizer

Han Almekinders ontwikkelde een apparaat waarmee een kleine hoeveelheid geurvloeistof continu wordt verneveld in een heel fijne mist. In tegenstelling tot de meeste andere 'vernevelaars' kan de geur hierdoor beter en efficiënter worden verspreid waardoor het beoogde effect wordt vergroot. Geurverspreiding kan namelijk goed worden ingezet om gedrag te beïnvloeden, bijvoorbeeld een verbeterde concentratie op de werkvloer of koopgedrag in een winkel.

Het ontstaan van het idee

Een leverancier van geuren gaf aan dat er behoefte in de markt bestond aan betere apparatuur. De huidige apparatuur om geuren te verspreiden heeft geen goede controle over de af te geven hoeveelheid geur en is storingsgevoelig. De T-aromizer daarentegen vernevelt de geurvloeistof continue met een minimaal gebruik van geurvloeistof waardoor er een optimale reuksensatie ontstaat. Niet te weinig geur, maar zeker ook niet teveel, precies voldoende om een geur te verspreiden. Het apparaat werkt geruisloos en met een minimaal verbruik van energie.Han Almekinders maakt in zijn apparaat gebruik van een techniek waarmee een minimale hoeveelheid geurvloeistof continue wordt verneveld in een heel fijne mist.

De start bij InnoGo!

Met steun van InnoGo! zijn er twee prototypes gebouwd die worden getest op klantlocatie en wordt een businessplan opgesteld. Voor de komende periode wordt een verdere productontwikkeling voorzien, en het opstarten van productie, verkoop en marketing. Han Almekinders: "InnoGo! is voor mij een ideale startersomgeving. De vele vragen waarmee je als starter te maken krijgt worden vanuit InnoGo! op een laagdrempelige manier beantwoord en je krijgt de handvatten aangereikt om zelf de vervolgstappen te kunnen nemen".

De toekomst

Het is nog niet duidelijk hoe de T-Aromizer in de markt wordt gezet. Op dit moment wordt nog gezocht naar de juiste geuren voor het apparaat. "Zodra het apparaat helemaal af is, zal worden gekeken naar de wijze waarop het verkocht gaat worden. In eigen beheer of via een andere partij" aldus Almekinders.