Indy Tech

Indy Tech ontwikkelt nieuwe games en applicaties voor diverse platforms. 
De games worden vermarkt via kanalen als internet of online market places. Het drietal bestaat uit een marketingspecialist, grafisch vormgever en een programmeur. “Een uitstekende combinatie om een succesvolle game op de markt te zetten!”, vertelt eigenaar Martijn de Graaf van Indy Tech. Maar niet alleen het ontwikkelen van games is aan ons toevertrouwd. Op dit moment ontwikkelen we ook software waarmee games ontwikkeld kunnen worden voor meerdere computerplatforms".

 Ontstaan van het idee 

"Iedereen kent de 'smartphones' wel zoals bijvoorbeeld de iPhone. Op de iTunes en Appstore websites kan je met je iPhone muziek en apps downloaden. Dit is zijn voorbeelden van online market places waar in dit geval iPhone gebruikers Apps kunnen kopen. Apps zijn eigenlijk kleine stukjes software of programmaatjes met een grote diversiteit aan toepassingsgebieden. Wij richten ons op het maken van games voor onder andere de App store, maar ook voor andere online marketplaces zoals die daar zijn voor PC, Mac en XBOX 360. Later gaan we ook ontwikkelen voor Android toestellen. Het unieke aan Indy Tech is dat onze ontwikkelomgeving geschikt gemaakt is om in één traject een game te ontwikkelen voor meerdere platforms c.q. market places. Zo bereiken we in één traject meer eindgebruikers. Indy Tech is ontstaan vanuit een liefhebberij project wat gaande weg een professionele organisatie aan het worden is".

De start bij InnoGo! 

"Het participeren in InnoGo! vereist je om na te denken over een aantal zaken, zoals het businessmodel, de markt  waarin je opereert en het vermarkten van het product. Hieruit kwam naar voren dat we toch een sterke propositie hebben met kansen in de markt. Vandaar dat we de stap gezet hebben om aan boord van InnoGo! te komen. Gaandeweg verwachten we nog gebruik te kunnen maken van diverse specialistische kennis die InnoGo! in haar netwerk biedt op het gebied van de bancaire, notariële, boekhoudkundige en organisatorische zaken."

Toekomst

"We willen een kleine speler op het wereldwijde app – games toneel worden die zich onderscheid door innovatieve, kwalitatief hoogwaardige vormgegeven en fijn speelbare games. Wellicht dat we ook nog apps voor derden gaan ontwikkelen maar voorlopig zijn er nog genoeg concepten die we zelf willen realiseren.  De game die we dit jaar op de markt gaan lanceren vormt de basis".