Hooijer Safety Products

Hooijer Safety Products ontwikkelde een veiligheidsinlay die gedragen kan worden onder een cap. De veiligheidsinlay biedt bescherming voor het hoofd en is onder een cap niet zichtbaar. De hoofdbeschermer vormt een flexibele schaal rond het hoofd en wordt gemaakt van kunststof. Momenteel zijn Dick en Tim Hooijer druk bezig met alle voorbereidingen om hun product te uit te ontwikkelen en te vermarkten.
 
Tim: “het duurt nog wel even voordat het uiteindelijke product verkocht kan worden. We hebben momenteel vooral veel gesprekken met personen en bedrijven die wellicht iets voor ons kunnen betekenen m.b.t. het materiaal van het product." De hoofdbeschermer moet minimaal voldoen aan de eisen van het materiaal van een stootcap zodat de inlay voldoende veiligheid biedt tegen een stoot van een giek  of uitglijpartij aan boord. 

Ontstaan van het idee

Vader en zoon zijn fanatieke zeilers en krijgen wel eens een giek tegen hun hoofd tijdens het zeilen. "Op een gegeven moment zijn we met een helm op gaan zeilen en werd en we een beetje uitgelachen door onze omgeving. We dachten: er moet toch wat te verzinnen zijn waardoor je hoofd beschermd wordt, maar wat er ook goed uitziet. Er is op dit moment niets op de markt dat aan deze eisen voldoet".

Ze zijn aan de slag gegaan en hebben een hoofdbeschermer ontwikkeld die niet te zien is onder een cap. De bevestiging dat ze op de goede weg zaten kwam nadat we een verjaardag bezochten met de hoofdbeschermer op en een cap er overheen. Niemand die het zag. "In eerste instantie ontwikkelen we de veiligheidsinlay voor de zeilsport-markt. De helmen die nu op de markt zijn zitten vaak niet comfortabel en zijn bovendien goed zichtbaar. In de zeilsport is het niet gebruikelijk om een helm te dragen. Vandaar dat we op zoek gingen naar een product wat te dragen is onder iemands favoriete pet of cap en onzichtbaar is. Redenen om geen hoofdbescherming meer te dragen tijdens het zeilen vanwege het modeaspect worden hiermee weggenomen. Het product vormt zich vanwege de flexibele schaal en het dempingmateriaal dat gebruikt wordt goed aan het hoofd en het materiaal ventileert goed".

De start bij InnoGo!

"InnoGo! is voor ons vooral een sparringpartner. Nieuwe ontwikkelingen bespreken we gezamenlijk met InnoGo!. Uit deze gesprekken vloeien vaak weer nieuwe contacten met partners uit het netwerk voort die ons verder kunnen helpen of met ons mee willen denken over ons product. Met InnoGo! bespreken we regelmatig de voortgang zodat we weten dat we in de goede richting zitten. Ook kunnen we bij hen terecht voor advies omtrent subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie."

Toekomst

"De naam van ons bedrijf is Hooijer Safety Products. We hebben bewust voor deze naam gekozen omdat we in de toekomst ook andere veiligheidsproducten op de markt willen zetten. Over de naam van de veiligheidsinlay zijn we  nog niet helemaal uit. We willen de naam registreren als merknaam. De  naam moet onderscheidend zijn ten opzichte van concurrenten en internationaal gebruikt kunnen worden."