Enelogic 

Enelogic ontwikkelt innovatieve oplossingen om kosten op hun energierekening te besparen. "Het systeem dat door Enelogic ontwikkeld is kan aan de hand van jouw slimme meter data precies vertellen hoeveel je wasmachine en andere huishoudelijke apparatuur aan energie verbruikt. Door middel van data analyse kan met slechts één energiemeter toch volledig inzicht worden gegeven in de energiestromen van je huishouden. Ondertussen is Enelogic één van de grootste aanbieders van slimme meter uitlees systemen in Nederland", aldus oprichter en eigenaar Huub van Iwaarden.

InnoGo!

"Begin 2012 zijn we deelnemer geworden van het InnoGo! programma om ons netwerk te vergroten, mede ondernemers te kunnen spreken en gebruik te kunnen maken van het pre-seed fonds om financieel sterker te staan. Begin 2015 hebben het de laatste pre-seed bedrag terugbetaald en dit is voor ons de volgende mijlpaal geworden binnen Enelogic. InnoGo! heeft de afgelopen 3 jaar altijd voor ons klaar gestaan als we vragen hadden of een contact zochten. Het netwerk van InnoGo! is erg groot en daarom zat er altijd wel een match tussen."

Lessons learned

"In deze afgelopen 3 jaar hebben we veel geleerd, zoals altijd vooral hoe het niet moet. We kunnen startende ondernemers nu redelijk goed vertellen wat ze vooral dus niet moeten doen. Eén van de belangrijkste lessen die we hebben geleerd gaat over interesse. Als je een product of dienst in je hoofd hebt en erover vertelt aan andere mensen is iedereen geinteresseerd, je zit in een roes van geinteresseerden :). Maar we hebben geleerd dat interesse en overgaan tot een aankoop iets heel anders is!

Als je een bedrijf start moet je je eigenlijk maar bezighouden met 1 ding, wat heb ik nodig om de eerste echte verkoop te maken? Je idee helemaal willen uitdenken of willen uit ontwikkelen is een van de grootste valkuilen, begin vandaag en verkoop zo snel mogelijk en met het geld wat je dan verdient maak je je producten alleen maar beter en beter.

Pas als je doorhebt waarvoor mensen willen betalen (en dus niet wat hun interesse is) kan je beginnen met ondernemen. Als technische mensen hier bij Enelogic hebben we te lang doorontwikkeld. Maar we hebben het basis principe voor ondernemerschap eind 2013 net op tijd doorgekregen en zijn blij dat Enelogic is geworden wat het nu is, namelijk een van de grootste aanbieders van slimme meter uitlees systemen in Nederland en een platform wat constant wordt verbeterd.

Kijk voor meer informatie: www.enelogic.com