Cool Green Solutions

Wim de Leeuw ontwikkelde een voor Nederland uniek systeem waarbij het mogelijk wordt om met natuurlijke koudemiddelen koelunits te produceren. Deze koelunits zijn duurzaam, energiezuinig en te leveren tegen een betaalbare prijs! Met Cool Green Solutions wordt er hard aan de weg getimmerd om de chemische koudemiddelen te vervangen. De middelen die Cool Green Solutions gebruikt dragen niet bij aan het broeikaseffect en hebben geen negatieve gevolgen voor het milieu.

Het ontstaan van het idee

"Ik heb altijd al een eigen onderneming willen starten. Het was wachten op het juiste moment en een goed idee. Zelf heb ik jaren in de koudetechniek gewerkt als engineer en projectmanager. Ik ontdekte een leemte op het gebied van koelen met natuurlijke koudemiddelen. Er werd voornamelijk gebruikt gemaakt van chemische koudemiddelen, omdat bedrijven de expertise niet in huis hadden om over te stappen en de systemen duur waren ten opzichte van de  conventionele systemen. Ik ben in dit gat gesprongen door koeloplossingen te ontwikkelen die wel gebruik maken van natuurlijke koude middelen. Cool Green Solutions biedt nu een kant en klaar product dat zo ingezet kan worden. De knowhow zit bij ons. Bedrijven die onze koelunits inzetten hebben er verder geen omkijken naar", aldus Wim de Leeuw. 

De start bij InnoGo!

"InnoGo! heeft mij enorm geholpen doordat ik gebruik mocht maken van haar netwerk. Daarnaast hebben zij mij gekoppeld aan het Zeeuws Participatie Fonds (ZPF). Dankzij de financiële steun van zowel InnoGo! als ZPF heb ik mijn bedrijf kunnen oprichten. De steun heeft er ook voor gezorgd dat de bank mijn bedrijf uiteindelijk wilde financieren. Zonder InnoGo! was dit misschien nooit gelukt".

Toekomst

"Op dit moment gaat het erg goed met Cool Green Solutions. Het is behoorlijk druk! Mijn droom is om het bedrijf uit te breiden. Ik hoop dan ook dat ik binnen een paar jaar een aantal werknemers in dienst heb, zodat het product nog beter weggezet kan worden. Daarnaast blijf ik natuurlijk altijd bezig met het door ontwikkelen en nog verdere perfectioneren van onze koelunits. Wie weet dus wat de toekomst biedt…".

Kijk voor meer informatie www.coolgreensolutions.nl

Bekijk hieronder de korte introductiefilm van Cool Green Solutions.