Vouchers voor planvorming toeristische sector

De afgelopen maanden zijn voor de Zeeuwse toeristische bedrijven zwaar geweest. De Provincie Zeeland ondersteunt de ondernemers in de toeristische sector door het beschikbaar stellen van tien vouchers van 25.000 euro en ondersteuning door Impuls Zeeland. Deze vouchers zijn specifiek voor planvorming bestemd zodat als de bedrijven weer ruimte hebben om te investeren de plannen gereed zijn. De vouchers zijn onderdeel van het ‘Aanjaagprogramma innovatie toerisme’ van Impuls Zeeland. De totale kosten bedragen 300.000 euro.

Toekomstplannen

De vouchers dienen gebruikt te worden voor toekomstplannen voor het bedrijf. Bijvoorbeeld het inhuren van deskundigen bij het schrijven van een plan. Dit is voor veel bedrijven erg belangrijk, omdat het niet alleen een eerste stap is in het vernieuwen, maar ook op basis van goede plannen financiering bij de bank kan worden aangevraagd. 

Aanvragen vanaf 1 september 2020

Een kwart van de kosten moeten door bedrijven zelf worden gedragen, daarnaast moeten naderhand ervaringen worden gedeeld met andere ondernemers. De regeling wordt per 1 september opengesteld. Vanaf die datum zijn ook de criteria beschikbaar waaraan moet worden voldoen om in aanmerking te komen voor een voucher. De vouchers zijn 2,5 jaar beschikbaar, zodat ze ook in de winterperiodes benut kunnen worden.