Innovatievouchers verblijfsrecreatie voor ondernemers in Schouwen-Duiveland

Ondernemers in de verblijfsrecreatie in de gemeente Schouwen-Duiveland met innovatieve plannen voor hun bedrijf kunnen vanaf nu gebruik maken van innovatievouchers. Hiermee kunnen ze hulp krijgen bij het zetten van de volgende stappen in de ontwikkeling van hun bedrijf De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland stelt hiervoor jaarlijks budget beschikbaar van € 25.000. Aanvragen kunnen vanaf worden ingediend, zolang budget beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Dit begint met een intakegesprek door Impuls (en Recron) waarin de uitdaging voor het bedrijf besproken wordt. Afhankelijk van de vraag kan een innovatievoucher worden ingezet. Dit is een financiële bijdrage, van maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 5.000,-. Hiermee kan een externe expert expertise worden ingehuurd. Bijvoorbeeld een toeristisch adviseur die kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsplan of een ontwerpbureau dat een landschappelijk inrichtingsplan kan maken. Uitgangspunt hierbij is dat de beoogde nieuwe ontwikkeling van het bedrijf bijdraagt aan kwaliteitsverbetering.

Inschrijving staat open voor alle verblijfsrecreatieve ondernemers binnen de gemeente Schouwen-Duiveland.

 

Voorwaarden

  • De voucher is een financiële bijdrage van 50% (tot maximum van € 5.000) van de kosten voor extern advies; de andere helft van de kosten moet door het bedrijf zelf worden gefinancierd.
  • Uitbetaling van de voucher-bijdrage geschiedt na afloop van het traject.
  • De regeling staat open voor verblijfsrecreatieve ondernemers gevestigd in de gemeente Schouwen-Duiveland.
  • Er geldt een open inschrijving.
  • Elk bedrijf kan maximaal één voucher aanvragen.
  • Vouchers worden toegekend tot het beschikbare budget is uitgeput.
  • Vouchers zijn bedoeld voor innovatieve plannen (reguliere bedrijfsvoering is uitgesloten), rekening houdend met de uitgangspunten van de Zeeuwse kustvisie.
  • Bij toegekende voucher verplicht ondernemer zich te voldoen aan een aantal communicatie voorwaarden, waaronder medewerking aan een evaluatie van het traject en uitdragen van deze ervaring aan andere ondernemers.

Bekijk hier de pdf criteria en voorwaarden innovatievoucher verblijfsrecreatie Schouwen-Duiveland.

Aanvragen voucher

Ben je actief in de verblijfsrecreatie in de gemeente Schouwen-Duiveland en wil je innoveren? Of loop je tegen een kwestie aan die al jaren de groei van je bedrijf in de weg staat? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek voor de innovatievouchers. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met Kim Provoost, onderaan de pagina.