Energietransitie Camping Weltevreden

Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland

Adriaan Wisse, van camping Weltevreden, kreeg eind 2020 als allereerste een lening vanuit het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland. Hij vertelt kort over zijn investeringsplannen en hoe de lening hem heeft geholpen bij de realisatie hiervan.

“De lening van het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland gebruik ik voor de realisatie van mijn plan om de camping te laten draaien op eigen energie. Dit plan was er al een tijdje. In 2016 zijn we begonnen met de eerste nodige aanpassingen en in 2030 willen we 100% eigen energie produceren en gebruiken zonder saldering. De aanpassingen die we maken zijn goed voor het milieu, maar ook het economische toekomstplaatje van de camping ziet er beter uit door de overstap naar elektriciteit. Ook tijdens corona is het belangrijk om te blijven investeren in de toekomst. Door de lening uit het fonds komt de liquiditeit van de camping niet onder druk te staan. Daarbij heeft het fonds de realisatie van de plannen in versnelling gebracht. 

Voor iedereen is de financiële situatie anders, maar ik zou zeker andere aanraden de mogelijkheden binnen het fonds te bespreken. Zeker voor jonge ondernemers die net begonnen zijn of enkele grote investeringen hebben gedaan, kan het fonds een uitkomst bieden.”

 

Adriaan Wissen en Yvonne Braamse-Joosse