Sneller en Beter naar Nul op de Meter

Het is voor particulieren zeer interessant om hun woning nu grondig aan te pakken. Voor maximaal 43 particuliere woningen heeft de gemeente Middelburg namelijk maximaal 21.000 euro subsidie om de woning te renoveren tot Nul-op-de-Meter (NOM) of NOM Ready.

Nul op de Meter

NOM houdt in dat de woning net zo veel energie opwekt dan gebruikt en NOM Ready houdt in dat de woning bijna NOM wordt. Dit subsidiebedrag kan verhoogd worden door gebruik te maken van de rijkssubsidieregeling voor verduurzaming van particuliere woningen.

Woningisolatie

Het isoleren van woningen kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Dit kan stapje voor stapje met eenvoudige maatregelen, maar het kan ook in één keer heel grondig. Dat betekent dat de woning in één keer Nul-op-de-meter (NOM) of bijna NOM (NOM Ready) wordt gerenoveerd. Deze subsidie is bedoeld om de woning in een keer grondig aan te pakken. Er is een groep bouw- en installatiebedrijven in de regio die weten wat het inhoud en die een dergelijke renovatie kunnen en willen uit te voeren.

Rol Impuls

De gemeente Middelburg is de coördinator en projectleider van het project. Impuls ondersteunt de gemeente bij de realisatie van het Nul op de Meter project in Middelburg. Daarvoor heeft Impuls allerlei bedrijven in de regio benaderd en een bouwteam opgezet met lokale aannemers, installateurs, architecten en adviseurs. Dit NoM-team wordt door Impuls geleid, wij coördineren de wijze van uitvoering, zitten de werkgroep voor, organiseren de werkverdeling en de aanpak van het NoM-team.

Heeft u interesse in deze subsidie, dan kunt u zich melden via nomteam@middelburg.nl.

 

Folder Nul op de Meter demowoning in Middelburg