Innovatievouchers vrijetijdssector

Stimuleren innovatie ondernemers

In verschillende Zeeuwse gemeenten zijn innovatievouchers beschikbaar voor ondernemers in de toeristische sector: horeca, verblijfsrecreatie, watersport en dagattracties. Met de vouchers kunnen ondernemers externe expertise inschakelen bij hun innovatievragen. Deze innovatievragen kunnen bijvoorbeeld gaan over conceptontwikkeling, herstructurering, landschappelijke inrichting, verduurzaming of de ontwikkeling van een toekomstvisie.


Hoe werkt de voucher?

Via een intakegesprek kijken we naar jouw innovatievraag/idee en de mogelijkheid voor een voucher. Afhankelijk van de vraag kijken we naar de mogelijkheid voor een voucher of expertteam. Een expertteam is een sessie waarbij meerdere specialisten tijdens een werkbijeenkomst op het bedrijf langskomen en gezamenlijk een integraal advies geven. De voucher bedraagt maximaal € 5.000 en is bedoelt voor het inschakelen van de externe expertise.

Momenteel zijn er in vier gemeenten innovatievouchers beschikbaar, in gemeenten Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Tholen en Veere. De voorwaarden en het beschikbare budget varieert per gemeente. Gemeente Schouwen-Duiveland stelt ook vouchers beschikbaar specifiek voor verduurzaming en circulariteit. 


Aanvragen voucher

Benieuwd of de innovatievouchers iets voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Kim Provoost via kimprovoost@impulszeeland.nl en meld je aan voor een intakegesprek.

Als gemeente ook innovatievouchers aanbieden aan toeristische ondernemers? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Mogelijk gemaakt door Zeeuwse gemeenten en de Provincie