ma, 07-09-2020, 10:32
Nieuwsbericht

Inspirerende reeks avondcolleges over de betekeniseconomie

HZ University of Applied Sciences,  Dockwize en THRIVE Institute hebben de handen ineen geslagen om dit collegejaar zes inspirerende colleges te organiseren voor iedereen die interesse heeft in de betekeniseconomie. De colleges worden gehouden op HZ University of Applied Sciences en zijn tevens online te volgen via een livestream. Het eerste college is op donderdag 3 september.

De maatschappelijke uitdagingen die de bevolking en ondernemers tegenwoordig moeten aangaan worden steeds groter en complexer. Deze nieuwe economie, de betekeniseconomie, vraagt om creatieve out-of-the-box oplossingen en een nieuwe kijk op de huidige economie en werkvormen. Om iedereen, van student tot zelfstandig ondernemer, op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de betekeniseconomie organiseren Thrive Institute, HZ University of Applied Sciences en Dockwize een reeks inspirerende avondcolleges. Tijdens de colleges leer je van succesvolle en inspirerende ondernemers die al jaren lang ervaring hebben opgedaan op het gebied van maatschappelijk ondernemen, de uitdagingen die daarbij komen kijken en ook tips en tools hoe je zelf aan de slag kan gaan om impact te maken.

3 september eerste college

Het eerste college is op donderdag 3 september om 16:15 uur en vormt de basis voor een serie van zes colleges. In dit college wordt ingegaan op de Sustainable Development Goals. Wat zijn het voor doelen? Wat maakt ze zo bijzonder? En waarom zijn ze zo belangrijk (en bruikbaar!) voor ondernemers?  Na een korte algemene introductie neemt Kees Klomp van Thrive Institute het over en zal hij een inspirerende reeks aan voorbeelden bespreken om te laten zien hoe succesvolle ondernemers kunnen bijdragen aan deze doelen, oftewel een betere samenleving. Kees is een expert op het gebied van de betekeniseconomie. Hij heeft tal van ondernemers begeleidt bij het uitbouwen van betekenisvolle bedrijven en bracht in 2016 een managementbestseller en het voor de PIM Marketingliteratuurprijs én Managementboek van het Jaar genomineerde – Handboek Betekenisvol Ondernemen uit.

Op 8 oktober, 12 november en 26 november zijn de volgende colleges. De overige data worden later bekend gemaakt.

Fysiek of digitaal deelnemen

De Purpose Colleges worden gehouden op HZ University of Applied Sciences. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er slechts 50 plaatsen beschikbaar. Er komt ook een livestream om het college digitaal bij te wonen. Meer informatie en aanmelden voor zowel een zitplaats of de livestream kan via de website: https://www.purposeavondcolleges.net/zeeland