di, 29-01-2019, 15:43
Nieuwsbericht

Invest in Zeeland biedt ondernemers in Zeeland hulp bij de Brexit

Bent u al klaar voor de aanstaande Brexit? Nee? Dan bent u niet alleen: uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van de ondervraagde mkb’ers goed voorbereid is op het uittreden van het VK uit de Europese Unie, aldus NOS

Wanneer u nu begint, heeft u de kans dat u nog op tijd acties kunt ondernemen. Wacht u tot 29 maart? Dan bent u mogelijk te laat en kunt u straks verrast worden en onverwachte problemen ondervinden. Door in ieder geval de risico’s in kaart te brengen en waar mogelijk de risico’s af te dekken, kunt u dit voorkomen.

Weet u niet waar u moet beginnen? Dat begrijpen wij goed. Daarom ondersteunt ons cluster Invest in Zeeland u graag bij de voorbereidingen op de Brexit. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wat moet u doen?

Veel ondernemers weten niet of niet voldoende wat de risico’s zijn van een Brexit voor hun bedrijf. Bij directe handel met het VK is het natuurlijk duidelijk, maar heeft u al nagedacht over andere bedrijven in uw supply chain, of uw toeleveranciers? Wanneer deze wel implicaties ondervinden van de Brexit, kan dat voor u ook gevolgen hebben. 

U weet kortom pas echt wat de mogelijke risico’s van de Brexit zijn voor uw bedrijf, wanneer u het gehele bedrijfsproces en de gehele supply chain in kaart heeft gebracht. 

Hoe pakt u voorbereidingen op de Brexit aan? 

Een goede eerste stap is het maken van de Brexit-scan die de Nederlandse Rijksoverheid aanbiedt.  

Brexit-voucher

Wanneer zaken doet met het Verenigd Koninkrijk en erachter komt dat uw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van Brexit kunt u beroep doen op de Brexit-voucher van de Rijksoverheid. Deze geeft u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming. 

Bent u al klaar voor de Brexit?

Of u nu nog helemaal moet beginnen, of al begonnen bent met voorbereidingen, twijfelt of vragen heeft, neem contact met ons op! Invest in Zeeland is er om u te helpen. Dat doen we op vertrouwelijke basis, vrijblijvend en kosteloos.

Lees hier meer over onze organisatie.

Meer informatie over de Brexit

https://www.hulpbijbrexit.nl/
https://www.brexitloket.nl/