do, 08-11-2018, 08:57
Nieuwsbericht

KV Techniek wint Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018

KV Techniek is met haar robotlijn winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018. Het bedrijf wint hiermee van de drie andere genomineerden: Moduvision, Seafood Steam Group en Streetplug. De vijfde genomineerde, Odara, moest vanwege persoonlijke omstandigheden afzien van nominatie.

De innovatie

De innovatie van KV Techniek betreft een robot die verse groenten inpakt en tegelijkertijd bevriest door het toevoegen van vaste CO2.  

Juryoordeel

Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben een scan uitgevoerd naar de vernieuwingen per genomineerd bedrijf, om de vakjury van informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de elfkoppige jury alle genomineerde bedrijven, om te komen tot een eindoordeel. 

Op alle fronten scoort KV Techniek van de drie genomineerden het hoogst. De getoetste criteria zijn o.a. impact, onderscheidend en strategisch vermogen. De jury, o.l.v. gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt KV Techniek aantoonbaar innovatief, vooruitstrevend en speelt het beste in op de marktvraag.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en uitgereikt tijdens Contacta. De prijs bestaat uit eeuwige roem en een kunstwerk van een Zeeuwse kunstenaar. De winnaar mag dit jaar een kunstwerk op maat laten vervaardigen bij Jan Willem Hament, bekend van Leuntje & Merien. De Emergo prijs wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Dockwize, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Omroep Zeeland, VNO-NCW en Contacta.

Publieksprijs

Streetplug gaat ervandoor met de Emergo publieksprijs. De vele stemmen zijn geteld, het publiek verkiest de innovatie van het bedrijf uit Tholen: een ondergronds laadstation voor elektrische voertuigen, als winnaar Emergo publieksprijs van 2018.