do, 20-09-2018, 09:24
Nieuwsbericht

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018?

KV Techniek, Moduvision, Odara, Seafood Steam Group en Streetplug zijn de vijf genomineerden die kans maken op de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018.

Succesvolle innovatie

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De genomineerde innovaties

KV Techniek is genomineerd met hun robotlijn die zakken in een doos plaatst en vervolgens een vaste CO2 schijf toevoegt. Moduvision heeft een robot ontwikkeld voor analytische metingen in laboratoria. Odara heeft medisch cosmetische apparatuur, gespecialiseerd in definitieve ontharing, met innovatieve techniek. Streetplug plaatst ondergrondse laadstations waarbij rekening is gehouden met opvang van water door een hydroblok. De innovatie van Seafood Steam Group is en een vers mosselgerecht dat te bereiden is in de magnetron.

Beoordeling

Een vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast voeren HZ studenten onderzoek uit naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport en pitchen dit aan de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta

Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Binnenkort kun je daarom stemmen op jouw favoriete innovatie! Op woensdag 7 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.