wo, 17-03-2021, 11:36
Nieuwsbericht

Nieuwe investering Zeeuws Participatiefonds in The Swaen B.V.

Investeringsfonds het Zeeuws Participatiefonds (ZPF), onderdeel van Impuls Zeeland, investeert in de groei van The Swaen B.V.

Impact voor Zeeland

The Swaen is een mouterij gespecialiseerd in de productie van ambachtelijke mouten zoals gekarameliseerde en geroosterde mouten voor de bier- en voedingsindustrie. De mouterij is gevestigd in Kloosterzande. Het bedrijf investeert, mede door de bijdrage ZPF, in de productiefaciliteit om de energie-efficiëntie te verbeteren en de capaciteit te vergroten. “Met een groot netwerk in Zeeland en een duidelijke focus op onze regio, is Impuls Zeeland de beste partner voor de volgende stappen die The Swaen gaat zetten. We zijn enorm blij dat Impuls Zeeland, door een participatie van het Zeeuws Participatiefonds (ZPF), ons kan versterken”, aldus Maximilian Dohse, CEO The Swaen B.V. 

Investment manager Ralph Veerhoek, Impuls Zeeland: “Mede door hun grote toegevoegde waarde voor de Zeeuwse agrosector, is The Swaen een perfecte match met het ZPF, dat innovatie, groeipotentieel en impact stimuleert en faciliteert. Edwin van Houte, hoofd Innovatiefinanciering Impuls Zeeland: “De ambitieuze plannen van The Swaen om te groeien en verduurzamen met daarbij de grote impact voor de regio, laten zien dat in Zeeland hard gewerkt wordt aan innovatie’.

Korte lijnen

"De totstandkoming van deze investering, is een perfect voorbeeld van de korte lijnen en het snelle schakelen wat we als Impuls Zeeland nastreven", aldus Albert Meiresonne van Invest in Zeeland (onderdeel van Impuls Zeeland). "Na een tip van de gemeente Hulst, vond een eerste kennismaking plaats waarna de collega's van Innovatiefinanciering de samenwerking verder hebben vormgegeven."

Read: English version