vr, 18-05-2018, 13:53
Nieuwsbericht

Zeeuwse Connectie organiseert Zeeuwse Bedrijvendag in Brabant

Verschillende mooie Zeeuwse bedrijven presenteerden zichzelf en hun vacatures, stage- en afstudeeropdrachten afgelopen dinsdag aan enthousiaste Avans-studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Mechatronica. Allemaal studenten die op het punt staan om hun Bachelor te behalen óf het werkveld te gaan verkennen, een groep waar Zeeland om zit te springen.

De interesse van studenten was erg groot. Dit wordt mede veroorzaakt doordat Avans alleen al in Breda zo’n zeventig Zeeuwse techniek-studenten telt. Maar ook de Brabantse studenten gingen enthousiast het gesprek aan.

Ook onder Zeeuwse bedrijven was de opkomst erg goed. Verschillende mooie Zeeuwse bedrijven maakten enthousiast gebruik van deze kans, zoals onder meer Applus, Colsen, Damen, DNWG, Herder, Hydrauvision, Labrujère, Paree, PIA, Vermeer, Vervaet, VitroPlus, Symach en Yara.

En het doel is bereikt, want de vervolggesprekken en sollicitaties zijn ingepland en de eerste stageplaatsen zijn al ingevuld.

Interessante HBO+ vacatures in Zeeland

Deze Zeeuwse Bedrijvendag in Brabant was een initiatief van Zeeuwse Avans-studenten van studievereniging WIM, ondersteund door De Zeeuwse Connectie. Het doel was om een brug te slaan tussen (aankomende) Engineering Professionals en technische bedrijven in Zeeland. Zeeland heeft echt mooie bedrijven en veel interessante vacatures op HBO+ niveau, maar onbekend maakt onbemind. Laten zien welke mooie mogelijkheden er zijn in Zeeland en het netwerk inzetten voor de Zeeuwse arbeidsmarkt zijn speerpunten van De Zeeuwse Connectie, dus daarom ook deze activiteit. En omdat alle betrokkenen erg tevreden zijn over het verloop, krijgt deze Zeeuwse bedrijvendag zeker een vervolg.

De Zeeuwse Connectie

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. De Zeeuwse Connectie zet het netwerk in voor dingen die goed zijn voor Zeeland. Zo is de jaarlijkse Zeeuwse PioniersPrijs een initiatief van De Zeeuwse Connectie en wordt ook de Zeeuwse arbeidsmarkt ondersteund, onder meer d.m.v. TransitieTeam Zeeland. Zie voor meer informatie www.zeeuwseconnectie.nl