wo, 17-06-2020, 12:09
Nieuwsbericht

Zeeland sluit aan bij landelijke veranderingen voor toerisme

Per 15 juni mag het sanitair op campings weer in gebruik worden genomen. De restrictie van maximale bezetting van 75% voor vakantieparken en campings komt eveneens per deze datum te vervallen. Vanaf nu zijn alleen de landelijke regels van toepassing.

Registratie

Zeeuwse recreatieondernemers hebben meegewerkt aan het gecontroleerd open gaan van de vakantieparken en campings door elke dag hun bezetting door te geven via het daarvoor beschikbare gestelde registratiesysteem. Dit was niet altijd makkelijk, zeker in het begin heeft dit veel vragen opgeroepen.  Vanaf nu is het niet meer nodig om dit registratiesysteem te gebruiken.

Focus op openbare ruimte

Voorzitter Veiligheidsregio Jan Lonink: ”Wij hebben extra maatregelen getroffen die een beperking waren voor bezoekers en ondernemers. Dat was in de afgelopen periode hard nodig omdat we zo’n toeristische provincie zijn. Maar tegelijkertijd is ons streven altijd geweest om zo snel als mogelijk de restricties op te heffen. Dat kan nu, maar we moeten tegelijkertijd aandacht houden voor het opvolgen van de hygiënemaatregelen zoals de anderhalve meter en dus het voorkomen van drukte in de openbare ruimte. Want het virus is natuurlijk niet weg. De afgelopen weken hebben we al ervaring opgedaan in het monitoren van drukte en het nemen van maatregelen als het echt te druk wordt. Ook geven wij informatie voor bezoekers over de regels in Zeeland. Wij blijven ons met ondernemers en betrokken organisaties inzetten voor deze gezamenlijke Zeeuwse aanpak.”