wo, 19-06-2019, 09:25
Nieuwsbericht

Zero brine workshop Terneuzen

Is uw organisatie zich aan het oriënteren om water te gaan hergebruiken en oplossingen te vinden voor de brijn? Of heeft uw organisatie juist interesse in herwonnen mineralen? Dan is deelnemen aan het Online Brine Platform en aan een matchmaking workshop wellicht interessant.

Duurzaam én kosten verlagend 

Beschikbaarheid en kosten van water worden een toenemend risico voor de industrie. Circulaire business modellen, waar proceswater wordt hergebruikt en mineralen worden herwonnen uit restwater biedt een oplossing. Herwonnen mineralen vormen tegelijk een nieuwe markt, interessant voor bedrijven die hun inkoopkosten willen verlagen en duurzaam willen werken. Nu industrie vaker proceswater wil gaan hergebruiken gaan ze meer geconcentreerde restwaters produceren, die vaak niet geloosd mogen worden. Een oplossing is om mineralen uit die stroom hoogwaardig terug te winnen. Op dit moment kopen bedrijven doorgaans nieuw gewonnen zouten in, wat voor veel processen niet persé nodig is.

Inschrijven

Bedrijven die oplossingen zoeken voor hun brijn en bedrijven die mogelijk interesse hebben in herwonnen mineralen, zijn welkom om deel te nemen aan het Online Brine Platform en aan één van de workshops die we hiervoor organiseren. Beide zijn bedoeld voor matchmaking tussen bedrijven die mineralen aanbieden en potentiële afnemers. De eerste workshop is op 2 juli bij Terneuzen voor de regio Zeeland, West-Brabant en de Vlaamse omliggende regio. Volgende workshops vinden plaats in Geleen, Delfzijl/Emmen, Rotterdam en Amsterdam. 
 
Klik hier voor het programma en registratie van de eerste ZERO BRINE workshop (Terneuzen, 2 juli)

Deze workshop is georganiseerd door het Institute for Sustainable Proces Technology als deel van het ZERO BRINE-project. De focus van dit project ligt bij innovatieve technologieën om mineralen te herwinnen uit afvalwater. ZERO BRINE heeft financiering ontvangen uit het Horizon 2020 Research and Innovation Programme van de EU: grant agreement No 730390