di, 12-09-2017, 13:25
Nieuwsbericht

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2017?

Deltavorm, Emergoplus, Hemcell, Illuxtron International en Prince Kunststof Infra. Dit zijn de vijf genomineerden voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2017.

Succesvolle innovatie

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met DOK41, HZ University of Applied Sciences en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland en Zeeland Business zijn mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De genomineerde innovaties

Deltavorm heeft een innovatief stempelraam ‘de Airflow Board’ ontwikkeld voor de productie van snoep door middel van poedergietmachines. Emergoplus is genomineerd voor de PowerXtreme LiFePO4 accu: een krachtige, duurzame accu voor caravans. Hemcell ontwikkelt 100% koude grond (en water) composteerbaar bioplastic. Illuxtron International heeft het innovatieve Aviora paneel ontwikkeld, dat beschikt over unieke ‘micro-facet’ reflectoren die strooilicht voorkomen door het toepassen van ‘Darklight’. Prince Kunststof Infra heeft een nieuw product geïntroduceerd: een HDPE trekvast insteekkoppeling die het monteren van leidingen vergemakkelijkt.

Beoordeling

Een vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast voeren HZ studenten onderzoek uit naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Wat vind jij de beste innovatie?

Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. Op emergo-innovatieprijs.nl vind je korte video's, waar de innovaties worden toegelicht. Breng hier je stem uit! Stemmen kan t/m dinsdag 7 november.

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta

Op woensdag 8 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.