ma, 17-06-2019, 09:35
Nieuwsbericht

Wie wint de Emergoprijs 2019?

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt dit jaar voor de 16e keer uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het is vanaf nu mogelijk een bedrijf aan te melden om kans te maken op deze prijs. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland. 

Aanmelden

“Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden, maar vaak worden bedrijven ook voorgedragen door iemand anders. Dat is het mooie van nomineren, het kan allemaal via de website. Bedrijven worden ook aangedragen door professionals uit het netwerk van organisaties die veel met innovatieve bedrijven te maken hebben. Na alle aanmeldingen beoordeelt een kleine selectiecommissie het geheel waarna de genomineerden worden gekozen. Bedrijven kunnen vanaf dit moment al aangemeld worden via de website”, vertelt Marjolijn Sponselee van Dockwize. Aanmelden kan nog t/m 28 juni.

Winnaars

KV Techniek won de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018 met haar robotlijn. Het bedrijf won hiermee van de drie andere genomineerden: Moduvision, Seafood Steam Group en Streetplug. Streetplug won de Emergo publieksprijs met een ondergronds laadstation voor elektrische voertuigen.  

Genomineerden en uitreiking 2019

De genomineerden voor de Emergoprijs 2019 worden in oktober bekend gemaakt. Vanaf dat moment kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs. De jury bestaat uit een delegatie van de 3 O’s (ondernemers, overheid en onderwijs). Gedeputeerde Jo-Annes de Bat is juryvoorzitter.
Op woensdag 6 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.

Organisatie

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door: Dockwize, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel en Provincie Zeeland. Omroep Zeeland is mediapartner en verzorgt de Emergo publieksprijs.