di, 16-02-2021, 15:38
Nieuwsbericht

Vouchers versterken innovatievermogen, proces- en prestatieverbetering

Zeeuwse mkb-ondernemers die het innovatievermogen van hun bedrijf willen vergroten óf hun processen en prestaties willen verbeteren, komen in aanmerking voor een speciale regeling van Provincie Zeeland en NV Economische Impuls Zeeland.

Ondernemers hebben op deze manier een mogelijkheid hun bedrijfsvoering structureel te verbeteren. De regeling biedt op een laagdrempelige manier middelen om veranderingen door te voeren en als bedrijf sterker uit de crisis te komen. Normaliter zijn de meeste regelingen van Impuls Zeeland bedoeld voor innovatieve bedrijven. Nu veel bedrijven getroffen worden door de coronacrisis, wordt een uitzondering gemaakt door de criteria te verbreden. Zo komt elke Zeeuwse ondernemer voor deze specifieke regeling in aanmerking.

Voor wie?

Een grotere focus op de online verkoop, een uitbreiding van het online assortiment en inzet van e-commerce zijn voorbeelden van verbeteringen die in passen binnen de regeling. Alle bedrijven die aan kunnen tonen hun processen en prestaties duurzaam te kunnen verbeteren of hun innovatievermogen te kunnen versterken, kunnen een aanvraag indienen.

Voorwaarden

De regeling vergoedt 50% van de factuurkosten excl. BTW (met een maximum bijdrage van €2.500,-). Deze factuurkosten moeten gerelateerd zijn aan externe kosten voor het innovatietraject of proces-/ prestatieverbetering.

Ontwikkeling nieuwe webshop Mcomm

Marketing- & communicatiebureau Mcomm voerde een verandering door aan de manier waarop zij haar diensten aanbiedt. De bijdrage uit de nieuwe regeling kwam ten goede aan de ontwikkeling van een webshop voor de verkoop van social media diensten en het plaatsen van vacatures. Het bedrijf kon op deze manier het aanbod van diensten uitbreiden en de ontwikkelkosten van de webshop deels uit de regeling betalen. “Met onze webshop zoeken wij klanten op in plaats van dat de klant op zoek moet. De snelle ontwikkeling hiervan is mede te danken aan de bijdrage uit de regeling”, aldus Marco van Belle, directeur Mcomm.

Aanvragen

Wil je een aanvraag indienen of meer weten over deze regeling? Neem dan contact op met Jordi Suurmond, Investmentmanager Innovatiefinanciering, via 06-13754074 of jordisuurmond@impulszeeland.nl.