di, 09-11-2021, 15:39
Nieuwsbericht

Inspiratie voor ondernemers

Vooruitblik op inspiratievol programma

We sluiten dit jaar af met enkele inspiratievolle video’s voor ondernemers in de vrijetijdssector. Gebruik de video’s als inspiratie. Leer van de verhalen en ervaringen die ondernemers en experts in de video’s delen. En ga met de nieuw geworven kennis aan de slag. 

  • 9 november ‘De kracht van data-analyse: Ondernemers verzamelen continu data. In deze data zit informatie die je als ondernemer kan inzetten om slim te ondernemen. Maar hoe gebruik je deze data? Samen met experts kijken we naar de mogelijkheden en laten we praktische voorbeelden en tips zien. 
  • 30 november ‘Duurzaam watergebruik’: Hoe kun je als ondernemer zo duurzaam mogelijk omgaan met jouw watergebruik? De toeristische sector is een grootverbruiker van water, maar dat kan ook anders. In deze video nemen we een kijkje bij twee ondernemers die hun watergebruik verduurzamen. 
  • 7 december ‘Planvorming’: Planvorming is de basis van innovatie. In deze fase van innovatie ontstaan de meeste vragen en komen uitdagingen naar voor. Wij spraken twee ondernemers die via het planvormingstraject ondersteuning kregen bij hun ideeën.

Advies en ondersteuning

Ook volgend jaar geven we jou als ondernemer inspiratie en ondersteuning. De thema’s die hierbij centraal staan zijn: klimaat, energie, vergroening, digitalisering en verdienmodellen. Zo gaan we op bezoek bij ondernemers, delen we best practices uit de sector en gaan we aan de slag met klimaat-, biodiversiteit en energiescans. Op de hoogte blijven van deze en nog vele andere mogelijkheden en kansen? Meld je aan voor de nieuwsbrief of bezoek onze website. 

Projectmanager Kim Provoost over het programma:

Ook volgend jaar gaan we verder met het Aanjaagprogramma Innovatie Vrijetijdssector. Dit doen we samen met het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. Via een nieuw subsidieprogramma hebben we de mogelijkheid om meer toeristische ondernemers inspiratie en ondersteuning te bieden. Ik roep ondernemers dan ook op om hun vragen en uitdagingen met ons te delen. Wie weet kan het programma voor hen kansen bieden."

Ga met ons in gesprek

Het Aanjaagprogramma Innovatie Vrijetijdssector is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van REACT-EU. Met ons in gesprek over de kansen voor jouw bedrijf? Projectmanager Kim Provoost (kimprovoost@impulszeeland.nl) gaat graag met je in gesprek. 

Verantwoording Stimulus Op-Zuid