do, 20-02-2020, 14:54
Nieuwsbericht

Vanaf 2 maart nieuwe ronde Biovoice challenges

Het is bijna zover: de 2e ronde van het innovatie- en businessbooster programma BioVoice gaat van start. De eerste ronde leverde een prachtig resultaat op, namelijk 13 innovatiecontracten. De missie van BioVoice is dat succes te evenaren in de aankomende ronde. 

Nieuwe challenges

BioVoice stelt vanaf 2 maart a.s. weer zes weken lang een aantal challenges open. Hierbij gebruiken ze een mooi, nieuw online platform. Welke challenges er zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Ook nieuw deze keer is dat er naast biobased, ook circulaire innovatievraagstukken in BioVoice zijn opgenomen. En dat het werkgebied is uitgebreid met Midden-Brabant. Kortom: BioVoice is volop in ontwikkeling. Het doel blijft daarbij hetzelfde: nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere biobased– en circulaire economie in de regio.

Wat gebeurde er in ronde 1?

Op de 7 challenges van Cargill, Cosun en Rodenburg BioPolymers in 2019 kwamen vanuit het mkb vele reacties en bijna 50 aanmeldingen met concrete oplossingen. BioVoice selecteerde hieruit 19 kansrijke oplossingen, die deelnamen aan de BioVoice challenge weeks.

Tijdens de challenge weeks leerden de deelnemers de regio(nale faciliteiten) en de bedrijven achter de innovatievraagstukken kennen. Ook namen ze deel aan werksessies en workshops, bijvoorbeeld over business modeling, financiering en IP. En ze werkten natuurlijk intensief samen met de challenger, om tot een kansrijke match te komen in de vorm van een innovatiecontract.

Resultaat: 13 koppels startten hun concrete samenwerking

Met het toekennen van de 13 innovatiecontracten begon het echte werk: het ontwikkelingstraject. Met het innovatiecontract als sleutel tot een uitgebreid systeem aan ondersteuning. De 13 koppels van challenger & deelnemer zijn allemaal constructief samen aan de slag. De een is daarbij uiteraard al wat verder dan de ander. Neem voor een drietal aansprekende voorbeelden een kijkje op de BioVoice nieuwspagina.  

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en  Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen wij dat innovatieve ondernemers en talent in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen. BioVoice is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regiodeal Midden- en West-Brabant.

Bron: BioVoice