wo, 16-03-2022, 10:00
Download

Communiceren over circulariteit

Gasten betrekken bij verduurzaming

Je verwerkt je afval circulair. Dat is een mooie stap rond verduurzaming. Je zou graag je gasten meenemen in deze verduurzamingacties. Maar op welke manier kun je gasten dit laten zien? De toolkit biedt handvatten om jouw communicatie acties op te bouwen. 

Voorbeeld posters uit toolkit


Positieve communicatie insteek

Binnen het internationale project FACET kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij het toepassen van circulaire oplossingen. Zo zijn een aantal ondernemers ondersteund bij het circulair verwerken van hun afval. Met deze ondernemers is ook gekeken naar de vraag hoe je gasten betrekt bij het circulair verwerken van je afvalstromen. Gasten spelen hierin tenslotte een grote rol. 

Samen met een communicatiebureau is er een concept ontwikkeld. Dit concept is kosteloos beschikbaar voor ondernemers en te gebruiken als basis voor communicatie-uitingen. Het concept heeft een positieve insteek en gaat in op manieren om te communiceren over afval en het circulair omgaan met afval. 

Vrij te gebruiken concept

Het concept is uitgewerkt in een toolkit. Alle toeristische ondernemers in Zeeland kunnen gebruik maken van de toolkit. De toolkit bestaat uit:

  • uitleg van het concept
  • algemeen beeld en visuele stijl
  • voorbeeld teksten voor socials
  • communicatiemiddelen zoals posters en stickers en een kant-en-klare folder over afvalscheiding

De algemene boodschap en uitingen zijn in het Nederlands, Duits en Engels beschikbaar. Ook zijn de meeste documenten in open bestand te verkrijgen. 

Voorbeeld social media posts toolkit


Maak gebruik van de toolkit

Wil jij ook communiceren over jouw circulaire afvalverwerking? Vraag de toolkit aan via onderstaand formulier en toegang tot de open bestanden. Samen werken we aan een afvalvrij Zeeland. 

 

Meer weten over circulariteit in de vrijetijdssector? Bekijk de FACET projectpagina of neem contact op met projectmanager Helen Roskam via helenroskam@impulszeeland.nl