wo, 08-09-2021, 22:56
Download

Praktische toolkit circulariteit

Concept voor circulaire afvalverwerking

Je verwerkt je afval circulair en wil je gasten meenemen in deze circulaire uitdaging om te laten zien op welke manier jij werkt aan verduurzaming. Maar hoe pak je de communicatie hiervan aan? Afval is namelijk niet echt een thema waarmee je gasten wil lastig vallen tijdens hun vakantie. 

Positieve communicatie insteek

In het Interreg 2 Zeeën project FACET gingen een aantal ondernemers aan de slag met de vraag: hoe kan ik het circulair verwerken van mijn afvalstromen communiceren naar mijn gasten? Samen met een communicatiebureau is een concept ontwikkeld waarmee je op een positieve manier kan communiceren over afval en circulair omgaan met afval. 

Vrij te gebruiken concept

Het concept is uitgewerkt in een toolkit waar alle toeristisch ondernemers uit Zeeland gebruik van kunnen maken. De toolkit bestaat uit de uitleg van het concept, het logo, voorbeeld teksten voor socials en voorbeeld communicatiemiddelen zoals posters. Vanwege de vele buitenlandse toeristen is het concept ook vertaalt naar het Duits en Engels. 

Wil jij ook communiceren over jouw circulaire afvalverwerking? Vraag de toolkit aan via onderstaand formulier en krijg de open bestanden toegestuurd. Zo werken we gezamenlijk aan een afvalvrij Zeeland. 

 

Meer weten over circulariteit in de vrijetijdssector? Bekijk de FACET projectpagina of neem contact op met projectmanager Helen Roskam via helenroskam@impulszeeland.nl