do, 05-09-2019, 13:38
Nieuwsbericht

Subsidieregelingen voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Zeeuwse bedrijven moeten samen op zoek naar arbeidskrachten om de economie in de regio overeind te houden. De provincie, het Rijk en de gemeenten stellen hiervoor 1,5 miljoen aan subsidie beschikbaar. Dit in de vorm van 2 subsidieregelingen, namelijk de Human Capital Agenda en Zeeland in Stroomversnelling.

De subsidieregeling, Zeeland in stroomversnelling, dient voor het versterken van de Zeeuwse economie door de concurrentiekracht op de markt te verhogen. Hierbij moet ook samengewerkt worden met minimaal 1 ander MKB bedrijf en kennis-en innovatienetwerk. Haalbaarheidsprojecten kunnen kunnen maximaal €50.000,- subsidie aanvragen en demonstratieprojecten €200.000,-. De subsidie wordt opengesteld op 6 september 2019 en sluit weer op 8 november 2019.

De subsidieregeling Human Capital Agenda is beschikbaar voor sociale innovatieprojecten die gericht zijn op het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt. De subsidie heeft een budget van €500.000,- met een max. van €50.000,- subsidie per project. Deze subsidie werd opgesteld op 30 augustus 2019 en zal sluiten op 8 november 2019. 

Informatiebijeenkomst

Op 25 september wordt er bij onze partner Dockwize een bijeenkomst georganiseerd om geïnteresseerden te informeren en ondersteunen bij het aanvragen van zowel de Human Capital Agenda als Zeeland in Stroomversnelling. Kijk hier voor meer informatie over deze bijeenkomst.

De subsidies moeten ondernemers aansporen om met creatieve ideeën te komen om de arbeidsmarkt in Zeeland toekomstbestendig te maken. Impuls Zeeland vertolkt de rol als 1e aanspreekpunt wanneer iemand zich aan wilt melden voor deze subsidieregeling. Neem bij vragen daarom gerust contact met ons op of kom 25 september even langs.

Bron: Omroepzeeland.nl