ma, 31-05-2021, 14:09
Nieuwsbericht

Stoomtrein Goes-Borsele in FACET

Een treinenfabriek circulair herbouwen

Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) doet mee aan het Interreg 2 Zeeën project FACET. In 2017 kocht de stichtingeen oude tramremise en werkplaats van de Rotterdamsche Tramweg maatschappij. Deze hebben ze compleet gedemonteerd en opgeslagen, zodat ze de materialen kunnen hergebruiken. Uiteindelijk moet de fabriek op circulaire wijze worden herbouwt op het terrein van de SGB. 

Omroep Zeeland maakte een item over de deelname van Stichting Stoomtrein Goes-Borsele aan het project FACET. Bekijk het item >>

Terrein SGB

 

Interreg 2 Zeeën

Dit project wordt mede mogelijk gemaatk door financiering van het Interreg 2 Zeeën programma dat wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale ontwikkelingen en wordt gecofinancierd door Provincie Zeeland. FACET is een internationaal project met partners in België, Engeland, Frankrijk en Nederland. Voor Zeeland voert Impuls Zeeland samen met HZ University of Applied Sciences het project uit. Stichting Stoomtrein Goes-Borsele is één van de tien pilots die momenteel lopen. De pilots moeten ondernemers in de vrijetijdssector stimuleren circulaire oplossingen toe te passen in hun bedrijfsvoering. 

Meer over FACET >>