do, 27-06-2019, 09:31
Nieuwsbericht

Stokpaard honderdste startup in Dockwize

Startup 'Stokpaard', dat akoestische wandobjecten maakt, heeft zich als honderdste ondernemer gevestigd in Dockwize, het verzamelgebouw voor startup-bedrijfjes in het voormalige PZEM-gebouw in Vlissingen. Het bedrijf kreeg vanmiddag een officiële plaquette uitgereikt tijdens de jaarlijkse Showcase.

Volgens de drie eigenaren van Stokpaard moeten akoestische wandobjecten niet alleen zorgen voor een goede akoestiek in een ruimte waar veel mensen werken, maar mogen deze ook gezien worden en aantrekkelijk zijn. "De objecten bestaan uit een combinatie van natuurlijke kleuren en structuren en een geluidsabsorberende werking. Ze zijn handgemaakt met wol", aldus Miriam de Vos, één van de drie eigenaren van Stokpaard.

Dockwize

Bijna negen jaar geleden startte Dockwize, toen nog DOK41, met het aanbieden van werkplekken en kantoren aan innovatieve startende ondernemers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie die zich niet alleen richt op startende ondernemers, maar ook op bijvoorbeeld studenten. Naast huisvesting worden tevens startup- en innovatieprogramma's aangeboden en worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Ook wordt directe toegang geboden tot innovatiefinanciering (Impuls Zeeland) en kennis & onderzoek (HZ).

Bron: Omroep Zeeland