wo, 17-02-2021, 09:42
Nieuwsbericht

Start planvormingstrajecten ondernemers

Alle planvorming vouchers zijn toegekend

In december was de tweede openstelling voor de planvorming vouchers. In totaal meldden 16 toeristische ondernemers zich aan. Na beoordeling van de plannen, hebben zes bedrijven een voucher toegekend gekregen. Alle 14 beschikbare vouchers zijn nu ingezet en de planvormingstrajecten zijn officieel gestart. 

Ondernemers met diverse plannen

De laatste zes vouchers zijn toegekend aan verblijfsrecreatiebedrijven, dagattracties en horecabedrijven. De ingediende plannen zijn uiteenlopend. Zo gaan ondernemers aan de slag met plannen voor verduurzaming en verbreding van hun bestaande concept. Maar ontwikkelen in relatie met de omgeving rekening houdend met energie transitie en klimaatadaptatie komt ook voor in de plannen. 

Start planvormingstrajecten

Ondernemers met een voucher uit de eerdere openstelling, zijn inmiddels van start met het planvormingstraject. Dit traject bestaat niet uit een eenduidige aanpak, maar verschilt per bedrijf. Zo kreeg watersportbedrijf Aquavitesse (Bruinisse) een planvorming voucher uit de eerste openstelling. Voor hen organiseerden we een startbijeenkomst waarbij alle stakeholders bij elkaar kwamen om de vervolgstappen in de planvorming te bespreken. Een waardevolle stap in het proces. Ook Marieke Rot-Gijzel, eigenaresse van Aquavitesse, was enthousiast over deze bijeenkomst. 

“De startbijeenkomst was precies wat we nodig hadden. Als ondernemer heb je het druk. Daarbij heb je als MKB ondernemer niet altijd de juiste contacten om een proces snel te starten. Het is fijn als je dan ondersteuning krijgt en in de juiste richting wordt geholpen. Samen met Impuls Zeeland en de architecten kunnen we sneller tot een beter plan komen dat draagvlak heeft bij onze stakeholders. Zo kan ik mijn bedrijf up-to-date houden.” 

- Marieke Rot-Gijzel - 

Zelf plannen voor innovatie?

Ben je actief in de verblijfsrecreatie in Zeeland en wil je innoveren? Of loop je tegen een kwestie aan die al jaren de groei van je bedrijf in de weg staat? Neem contact op met Kim Provoost of Minke Rabaut. 

Kim Provoost | kimprovoost@impulszeeland.nl
Minke Rabaut | minkerabaut@impulszeeland.nl 

Mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland