wo, 18-09-2019, 12:17
Nieuwsbericht

Opening E-Mobility park in Vlissingen

Op maandag 16 september 2019 was het dan zo ver, de officiële opening van het E-mobility park aan de Hertzweg in Vlissingen. Waar het projectteam al sinds februari bezig is met de realisatie ervan, werd het afgelopen maandag dan eindelijk officieel. 

Het idee ontstond een paar jaar geleden bij oprichter Sjoerd de Jongh, toen hij een elektrische auto leasde, maar er zelf te weinig mee reed. Hierdoor kwam hij op het idee om de auto met een collega te delen. Zo ontstond het idee voor het E-Mobility park in Vlissingen. 

Hoe werkt het?

Het aanbod van het E-Mobility park in Vlissingen bestaat nu uit 5 elektrische deelauto’s. Als je een deelauto wil gebruiken, moet je eerst een app installeren. Hiermee krijg je toegang tot één van de auto’s. Volgens oprichter Sjoerd de Jongh staan de meeste auto’s van consumenten meer stil dan dat ze rijden.’ Je betaalt voor je eigen auto, ongeacht hoe veel je hem gebruikt’. Als je niet meer dan 8000 kilometer per jaar rijdt, is het goedkoper om gebruik te maken van een deelauto.

Waarom een park met deelauto’s?

De mensen in Zeeland moeten nog overtuigd worden van het nut van de elektrische deelauto’s op het E-Mobility park denkt de Jongh. Hij adviseert de mensen om het gebruik van een deelauto eerst eens een paar maanden uit te testen voordat er een tweede auto gekocht wordt. Als het dan niet bevalt, kan er altijd nog een tweede auto aangeschaft worden. 

Duurzaamheid

De auto’s van het E-Mobility park zijn natuurlijk duurzaam doordat deze elektrisch zijn. Maar er is daarnaast ook nagedacht over de parkeerplaats. ‘Het hele park is duurzaam en kan gerecycled worden’. Het is belangrijk dat als er eventueel van locatie gewisseld moet worden, er geen extra afval achtergelaten wordt. Ook is het de bedoeling dat de elektrische auto’s in de toekomst opgeladen worden door energie van zonnepanelen. Zo wordt het park nóg duurzamer.

Bron: Omroep Zeeland