vr, 24-04-2020, 10:14
Nieuwsbericht

MKB-vouchers voor circulaire initiatieven en energietransitie beschikbaar

NV Economische Impuls Zeeland geeft vanaf mei 2020 weer MKB-vouchers uit voor Zeeuwse ondernemers die innovatieve plannen hebben op het gebied van circulaire economie of energietransitie. Deze voucherregeling is mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en loopt tot 2022 of totdat het budget is uitgeput.

Nieuwe ontwikkelingen

Impuls heeft eerder vouchers uitgegeven voor biobased en circulaire innovaties, waar veel animo voor was. De regeling is nu verbreed naar onderzoek en ontwikkeling op het vlak van energietransitie, vernieuwende projecten op dat vlak maken kans op een voucher. Het begrip ‘biobased’ wordt door Impuls beschouwd als onderdeel van de circulaire economie. 

Jo-Annes de Bat, gedeputeerde Provincie Zeeland; “Juist in tijden van crisis moeten we kijken naar duurzame investeringen in de economie. Daarin spelen ook circulaire en biobased initiatieven een belangrijke rol, net als energietransitie. Als provinciaal bestuur willen we het Zeeuwse bedrijfsleven vooruit helpen bij het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten en processen. Vooral MKB-ers kunnen hun vernieuwende ideeën een stap dichter naar realisatie brengen door deze te laten toetsen en/of uitwerken door inhuur van experts door gebruik te maken van de vouchers.”

Maximaal 50% kostenvergoeding

In totaal worden on¬geveer twintig vouchers verstrekt, met bedragen variërend tussen de € 5.000 en € 10.000. De vouchers geven maximaal 50% dekking van de te maken kosten, de overige kosten moeten door het bedrijf worden opgebracht. 

Aanvraag indienen

Bedrijven die een innovatief idee hebben om producten, processen of diensten circulair of substantieel energiezuiniger te maken of een alternatieve warmtebron te ontwikkelen, kunnen een aanvraag indienen via de website van Impuls Zeeland www.impulszeeland.nl/vouchers-voor-circulaire-initiatieven-en-energietransitie.