wo, 23-08-2017, 10:49
Nieuwsbericht

Impuls Zeeland luidt gong Euronext

Impuls Zeeland opende gisteren met een gongslag de beurs in Amsterdam. Van 14 tot 22 augustus staat de gongceremonie op Beursplein 5 in het teken van bedrijvigheid en ondernemerschap. Impuls wil met het openen van de beurs het belang van regionale ontwikkelingsmaatschappijen voor de Nederlandse economie onderstrepen.

Tien jarig jubileum

Impuls viert dit jaar bovendien haar tienjarig jubileum. De ontwikkelingsmaatschappij is 2 juli 2007 opgericht met als doel de dynamiek van de Zeeuwse economie te vergroten. Dat doet zij door het op vernieuwende en verrassende wijze verbinden van mensen, van binnen en buiten Zeeland, wat leidt tot nieuwe economische impulsen. Die ontwikkelen Zeeland verder tot een innovatieve en gezonde provincie.|

Promotie en acquisitie

Zo heeft Invest in Zeeland, de promotie- en acquisitietak van Impuls de afgelopen tien jaar ruim honderd bedrijven begeleidt bij hun vestiging of uitbreiding in Zeeland. Daarmee zijn 2379 arbeidsplaatsen gecreëerd.

Startende en groeiende bedrijven

Impuls vindt het daarnaast belangrijk om het gesprek aan te gaan met startende en groeiende innovatieve bedrijven. Deze bedrijven krijgen verschillende vormen van ondersteuning, afhankelijk van de fase waar de onderneming zich bevindt. Jaarlijks wordt met ruim honderd (potentiele) ondernemers gesproken.

Business development

Business development is ten slotte ook een belangrijk onderdeel van Impuls. Impuls is betrokken bij een groot aantal innovatieve projecten op het gebied van circulaire economie, logistiek en maintenance, vrijetijdseconomie en gezondheidseconomie.