wo, 06-12-2017, 09:22
Nieuwsbericht

Ideeën in overvloed voor recreatie in Reimerswaal

Maak horeca mogelijk bij de strandjes aan de Ooster- en Westerschelde, zoek een goede plek voor een hotel, wijs toeristen op de snelweg al op de aanwezigheid van de Oosterschelde, leg nieuwe fiets- en wandelroutes aan en doe meer met natuurgebied Den Inkel. Aldus de PZC van 5 december.

Het is een greep uit de vele adviezen in het eindrapport dat de gemeente Reimerswaal heeft gemaakt om tot een recreatievisie te komen. ,,We hebben nu een grabbelton van ideeën. We gaan in gesprek met de gemeenteraad om tot een plan van aanpak te komen. Al die ideeën kunnen natuurlijk niet tegelijk worden uitgevoerd", zegt wethouder Izak Vogelaar (VVD, toerisme).

Overleg

Het afgelopen jaar heeft de Toeristische Uitvoeringsalliantie onderzoek gedaan om tot een beleid te komen voor het versterken van recreatie en toerisme in de gemeente. Zo is er een enquête gehouden onder inwoners en zijn er twee avonden met ondernemers belegd.

Uit die avonden kwam onder meer naar voren dat ondernemers niet altijd te spreken zijn over de samenwerking met de gemeente. Vogelaar begrijpt dat wel. ,,Ondernemers zijn vaak wat pragmatischer ingesteld, hier op het gemeentehuis moeten we rekening houden met juridische zaken, zoals bij het verlenen van een vergunning."

Lees het hele artikel op pzc.nl