wo, 20-01-2021, 13:34
Nieuwsbericht

Hulp bij het exporteren naar Frankrijk

In economisch onzekere tijden kan het goed zijn uw kansen te spreiden over diverse markten. Eén van de belangrijkste handelspartners van Nederlandse bedrijven én de zesde economie ter wereld is Frankrijk. Zeker vanuit Zeeland kan het een aantrekkelijke markt zijn, al bereikbaar binnen zo'n 1,5 uur rijden. 

Drempel bij zakendoen in Frankrijk wegnemen

Toch ervaren veel bedrijven een drempel om deze stap te maken vanwege cultuurverschillen, complexe wet- en regelgeving, een ingewikkeld belastingstelsel, de hoge arbeidskosten en uiteraard de taal.

Om Nederlandse bedrijven te helpen bij business development in Frankrijk, het uitbouwen van een netwerk, het in contact brengen met service providers zoals banken, administratieve en juridische partners, én te zorgen voor belangenbehartiging bij de Franse en Nederlandse overheid is de Netherlands Business Council France opgericht.  

Netherlands Business Council France | Digitale opening 28-01-21, 10:00 uur

De Netherlands Business Council (NLBC) France is een non-profit organisatie en business supportpartner.  
De NLBC, NL Business Hub in Parijs maakt nu ook deel uit van het #NLBusinessHub netwerk dat Nederlandse bedrijven ondersteunt bij het betreden van een internationale markt en is onderdeel van NL in Business, een samenwerkingsverband van VNO-NCW en MKB Nederland. Op 28 januari 2021 om 10 uur CET vindt de digitale lancering van de Netherlands Business Council France plaats. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

Impuls ondersteunt Zeeuwse bedrijven bij internationaliseren

Om Zeeuwse ondernemers op weg te helpen met internationaal zakendoen heeft Impuls Zeeland goede contacten met NL in Business en maakt zij onderdeel uit van Trade and Innovate NL. Op deze manier bieden we u een breed netwerk met kennis, ervaring en directe contacten over de hele wereld. Of u nu naar Frankrijk wilt, naar de andere kant van de wereld of nog geen idee heeft; Impuls kan u helpen bij het identificeren van interessante markten en opweg helpen om daar succesvol zaken te doen. 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze projectmanager International Trade, Arno Sijnesael.