vr, 09-04-2021, 13:39
Nieuwsbericht

Openstelling CrossRoads2 Sustainable Energy

Samen met een Vlaamse kmo (kleine of middelgrote onderneming) de CO2-uitstoot in de grensregio verlagen? Dat kan via CrossRoads2 Sustainable Energy. Op donderdag 1 april 2021 is de derde en laatste call van deze subsidieregeling geopend.

Tot 30 april 17.00 uur kunnen bedrijven die een innovatief projectidee willen realiseren, voor een derde en laatste maal een subsidieaanvraag indienen binnen CrossRoads2 Sustainable Energy (Interreg Vlaanderen-Nederland). Het gaat om een tender (inschrijving) waarbij de projecten met elkaar worden vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. Het totale subsidiebudget voor deze oproep is € 1.543.760. Daarmee kan een tiental projecten gesteund worden. Het subsidiepercentage bedraagt 50%, met een maximum van € 150.000 per innovatieproject.

Berekeningsinstrument CO2-uitstoot

Een belangrijk selectiecriterium bij de goedkeuring van een project, is de bijdrage aan duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en CO2-reductie in de grensregio. Deze positieve effecten kunnen het gevolg zijn van een nieuw of verbeterd product, een verbeterd proces of van andere ontwikkelingen. Om deze impact op een efficiënte en uniforme manier te berekenen, biedt CrossRoads2 de ‘Impact Hypothesis’-tool aan. Vul het formulier online in om te zien hoe goed je product of dienst scoort op het vlak van CO2-reductie.

Samenwerking tussen mkb’ers en kmo’s

Je kunt deze subsidie aanvragen als je bedrijf een goed innovatief en technisch haalbaar projectidee heeft dat gericht is op verlaging van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het van belang dat grensoverschrijdend samengewerkt wordt met andere bedrijven. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één Vlaamse kmo en minimaal één Zuid-Nederlandse mkb-onderneming binnen onderstaande topsectoren:

  • Hightech-systemen (met als onderdelen binnen deze sector onder andere.
  • Energiesystemen en Systemen in de bouw).
  • Chemie en materialen.
  • Agrofood.
  • Cleantech.
  • Biobased en circulaire economie.
  • Logistiek en Maintenance.

Geïnteresseerd?

Meer informatie over CrossRoads2 Sustainable Energy is hier te vinden. Neem voor meer informatie contact op met Rosco Ephraïm, Investment Manager, via roscoephraim@impulszeeland.nl of +316 30 67 71 86.

Een idee krijgen van passende projecten? Bekijk hier het overzicht van voorbeeldprojecten uit eerdere calls.