di, 12-10-2021, 09:15
Nieuwsbericht

Financiële bedrijfsvergelijking in horeca en recreatie

Vergelijk en leer van collega-ondernemers

Hoe is jouw omzet ten opzichte van die van collega-ondernemers? Of hoe is jouw energieverbruik in vergelijking met dat van gelijksoortige bedrijven? Allemaal vragen die jou als ondernemer verder helpen om de winstgevendheid van jouw bedrijf stapje voor stapje te verbeteren. De antwoorden op deze vragen vindt je niet binnen je eigen bedrijf, maar door jouw cijfers te durven vergelijken met die van collega-ondernemers. Via een financiële bedrijfsvergelijking.

Ambitieuze ondernemers gezocht

Om ondernemers te ondersteunen gaan wij onder professionele begeleiding financiële bedrijfsvergelijkingsgroepen opstellen. Deelnemen aan deze groepen is allicht spannend, maar het brengt je verder als ondernemer en levert uiteindelijk geld op. Voor dit project zoeken wij ambitieuze ondernemers die:

  • gestructureerd willen werken aan de verbetering van hun bedrijfsvoering;
  • bereid zijn vertrouwelijke gegevens en kennis te delen met andere ondernemers;
  • zich kwetsbaar durven opstellen en zich realiseren dat ze niet alles kunnen weten.

In eerste instantie willen we bedrijfsvergelijkingsgroepen van acht tot vijftien ondernemers opzetten in de sectoren: hotels, campings, dagattracties en groepsaccommodaties.

Professionele begeleiding 

Twan Vermeulen, oud camping eigenaar van Camping de Pekelinge, gaat de bedrijfsvergelijkingsgroepen begeleiden. Hij doet dit al jaren voor de campings van Ardoer.com, die door deze kennisdeling aantoonbaar geld verdienen. Twan is afgestudeerd bedrijfseconoom, was werkzaam als bedrijfsadviseur bij onder andere Van Nuland en Partners en is daarnaast al jarenlang verbonden aan de Hogeschool Zeeland als docent financieel management.

Opzet bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst vindt plaats in december/januari en bestaat uit een masterclass Financieel Management inclusief uitleg over de inhoud van de bedrijfsvergelijking. In deze bijeenkomst maken we afspraken over de verzameling van de vertrouwelijke gegevens en de manier waarop we met deze gegevens omgaan. De deelnemende ondernemers hebben hierin een doorslaggevende stem. Impuls Zeeland neemt enkel een faciliterende rol op. De tweede bijeenkomst wordt gepland in mei-juni 2022. We vergelijken daar de cijfers uit 2021 met elkaar. Voor de bedrijfsvergelijking vragen we een eigen bijdrage van € 150,-.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Heb jij interesse en/of wil je meer informatie? Neem contact op met Twan Vermeulen via twanvermeulen@impulszeeland.nl of 06-29553554.
 

Dit project is medemogelijk gemaakt door financiering van de REACT-EU.