do, 01-10-2020, 15:21
Nieuwsbericht

Expertmeetings voor een circulair plan voor je toeristische bedrijf

FACET organiseert samen met experts verschillende bijeenkomsten over circulair ondernemen. Hierbij wordt de huidige situatie van de toeristisch ondernemer bekeken en wordt beoordeeld hoe deze (zoveel mogelijk) circulair kan worden gemaakt. De uitkomsten hiervan worden onderling gedeeld, zodat van elkaars cases kan worden geleerd.

Facet logo

Data

  • Maandag 5 en 26 oktober: strandpaviljoenhouders Schouwen-Duiveland i.s.m. Green Leisure
  • Woensdag 7 en 28 oktober: ondernemers in de watersport i.s.m. Twigt-om en ZMF
  • Maandag 12 oktober en 2 november: restaurants/campings i.s.m. Twigt-om en ZMF
  • Woensdag 14 oktober en 4 november: hotels i.s.m. Green Leisure 

Deelnemen

Er worden in totaal acht bijeenkomsten georganiseerd voor strandpaviljoens, hotels, campings/restaurants en ondernemers in de watersport. Deelname is kosteloos. Per doelgroep kunnen maximaal vijf ondernemers aansluiten. Wil jij deelnemen, meld dan snel aan, door te mailen naar helenroskam@impulszeeland.nl, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. 

FACET innovatietraject

Heb je niet de mogelijkheid om een van de bijeenkomsten bij te wonen, maar wel interesse in het circulair maken van je bedrijf? Doe dan mee aan het FACET innovatietraject met deskundige begeleiding en een advies op maat. Vanuit het project FACET bieden wij 20 Zeeuwse ondernemers in de toeristische en vrijetijdssector een voucher van 10.000 euro voor t een persoonlijk innovatietraject. Tijdens het innovatietraject wordt gekeken naar circulaire oplossingen in uw bedrijf.  Dit traject is kosteloos, meld hier aan voor 1 november 2020

FACET

Het Interreg 2 Zeeën project FACET richt zich op het stimuleren van ondernemers in de toeristische sector om nieuwe circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf, zodat er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan. Met een sterk Zeeuws consortium, waarin naast Impuls, HZ University of Applied Sciences en Camping en Villapark de Paardekreek, met projectpartners uit Vlaanderen, Engeland en Frankrijk wordt geëxperimenteerd met circulaire toepassingen op het gebied van watermanagement, afvalbeheer, energietransitie, duurzame verpakking, gezamenlijke inkoop en circulair bouwen.