wo, 05-12-2018, 09:57
Nieuwsbericht

Dockwize Kickstartprogramma

Ben je een ondernemer en wil je een innovatief product/dienst lanceren? Wil je de haalbaarheid toetsen van je idee of wil je je business model verder aanscherpen en vermarkten? Pak dan nu je kans! Neem met een selecte groep ondernemers deel aan het Kickstart programma en lanceer je idee of startup op de meest kansrijke manier. Je krijgt begeleiding van ervaren ondernemers en specialisten en werkt met wereldwijd toegepaste startup-methodieken. In 12 weken werk je toe naar een bewezen product of concept, je (eerste) klanten om te lanceren en een onderbouwde businesscase.

Waarom?

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is niet eenvoudig. Zo’n 45% van de starters in Zeeland bestaat na 5 jaar niet meer en voor innovatieve starters ligt dit percentage vele malen hoger. De meeste startups falen doordat er geen marktbehoefte is, het geld te vroeg op is of de ondernemer of het team niet de juiste samenstelling heeft voor ondernemerschap. Maar ook omdat de prijsstelling of het verdienmodel niet klopt, of omdat de concurrentie beter is of sneller marktpositie heeft weten te pakken. 

Om je kansen als innovatief ondernemer te vergroten, doorloop je met het Kickstart programma alle stappen van innovatief ondernemerschap. Je wordt ondersteund bij het bouwen, valideren en de vroege groei van je startup en maximaliseren de kansen voor aansluiting op de markt. Verder krijg je hulp te begrijpen hoe startups werken, hoe je een vernieuwend product of innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen. Je profiteert van het netwerk, coaching, profilering en huisvesting op de innovatiehotspot van Zeeland, Dockwize. 

Voor wie?

Je bent een ondernemer aan de vooravond van de lancering van een innovatief product, dienst of  innovatieve startup, je wilt de haalbaarheid toetsen van je idee of je wilt je business model verder  aanscherpen en vermarkten, dan helpt het Kickstart programma bij een kansrijke lancering.   

 • Ondernemers met een vernieuwend idee, innovatie of (tech)startup. 
 • Ambitie om te groeien of te versnellen. 
 • Leergierig en open voor samenwerking. 
 • Vroege fase van lancering of herijking.

Infosessie

 • Donderdag 11 december van 16.30 – 18.00 uur
 • Donderdag 15 januari van 16.30 – 18.00 uur

Kom naar een infosessie bij Dockwize voor meer informatie of schrijf je direct in voor de intake van het Kickstart programma! Bij de intake zijn selectiecriteria van toepassing: is het productidee schaalbaar en vernieuwend?

Hoe werkt het?

Twaalf weken lang volg je elke dinsdag een programmasessie bij Dockwize, aangevuld met vakinhoudelijke kennissessies en vaardigheden naar keuze. Je leert van andere startups, ervaren ondernemers en vakinhoudelijke specialisten en past dit direct toe in de praktijk van je onderneming.

 • Startup groep: we brengen een team van meerdere startups bij elkaar die gedurende het programma van elkaar leren en elkaar coachen. 
 • Tools: We reiken bewezen succesvolle instrumenten en technieken aan veelgebruikt bij startups voor directe toepassing in de praktijk.
 • Coaches: Je wordt omringd door ervaren coaches en experts met domein specifieke kennis, die je kunt betrekken bij de voortgang.
 • Netwerk: Je verrijkt je netwerk met partners, MKB en grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen die je lancering kunnen versnellen.
 • Werkruimte: Gedurende 3 maanden krijg je werkruimte en faciliteiten in de innovatiehotspot Dock

Wat levert het programma mij op?

Elke ondernemer weet dat het niet eenvoudig is een innovatief idee uit te laten groeien tot een groeiende, rendabele onderneming. In 12 weken leer je hoe innoverende startups werken en hoe je dit kunt toepassen op je eigen startup. Aan het eind van de rit heb je antwoord op vragen als:

 • Zitten genoeg klanten te wachten op jouw idee of product?
 • Hoe kom je aan je beginnende of groeiende groep klanten?
 • Is het een business die waard is om in te investeren?
 • Is er perspectief op gezond rendement?

Na Kickstart

Wanneer je het Kickstart programma hebt doorlopen, kun je je aansluiten bij de Alumni Community. De Alumni Community is een groeiende on- en offline community met ondernemers uit de Dockwize programma’s. Lees hier meer over de Alumni Community.

Meer informatie

Wanneer je geïnteresseerd bent in het Kickstart programma kun je je opgeven voor een infosessie op 11 december of 15 januari. Tijdens deze sessie krijg je meer uitleg van de programmamanager en coach(es) over de opzet van het programma. Voordat je definitief wordt toegelaten wordt er getoetst door middel van een intakegesprek of je aan de toelatingseisen voldoet.

* Genoemde tarieven gelden per inschrijving, met een maximum van 4 personen

dockwize.nl/programmas/innovatieve-startup/kickstart